V.O.C. snijdt zichzelf lelijk in de vingers. 3-0 verlies.

V.O.C heeft zichzelf ernstig tekort gedaan tegen buurtgenoot Leonidas. Nadat dinsdag al onnodig verloren werd van Pelikaan, gingen de mannen van trainer Robert Verbeek nu opnieuw onderuit, tegen een zeker niet imponerende tegenstander. Uitschakeling in de beker is het gevolg.

“De publieke belangstelling valt tegen, maar dat zijn we wel gewend”. Met deze weinig opbeurende woorden opende de speaker van Leonidas de wedstrijd. En hoewel de overgrote meerderheid van de toeschouwers V.O.C’er was, was het inderdaad rustig langs de lijn. Een wedstrijd waarin V.O.C aanvankelijk overigens uitstekend speelde. Onder aanvoering van Wessel Verhaar werd Leonidas de gehele eerste helft met de rug tegen de muur gezet. Het leverde een aantal grote kansen op. De eerste was een prachtige knal van Wessel, maar de paal bracht redding. Robbert Stout kreeg even later de grootste V.O.C-kans van de wedstrijd. Alleen voor de keeper schoot hij echter onvoldoende in. De ruststand was 0-0,  en daarmee kon V.O.C op dat moment niet tevreden zijn.

Na rust waren de roodzwarten geen schim meer van zichzelf. Door een tactische aanpassing van Leonidastrainer Waslander kwam Wessel op het middenveld amper nog aan de bal. De kansen in de tweede helft waren als gevolg daarvan uitsluitend voor Leonidas. Zij gingen er wel effectief mee om, met de 3-0 eindstand als gevolg.

Zo komt  er een vroegtijdig einde aan de bekercampagne van V.O.C. Het benutten van de mogelijkheden die we voorin krijgen is iets dat in de competitie zeker beter zal moeten, als we bovenin een rol van betekenis willen gaan spelen. Zondag trappen we de 1e klasse af in Den Haag. Daar is Wateringse Veld/GONA de tegenstander.

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.