7 Dec 2011 Esther Vergeer

DSC05134

“Prachtige Krachtige Vrouw” Esther Vergeer brengt bezoek aan de Businessclub

Woensdagavond 7 december was Esther Vergeer te gast bij de Businessclub.  Zij won 2x goud in Sydney(2000), 2x goud in Athene(2004) en 1x goud en 1x zilver in Beijing(2008). Momenteel bereidt zij zich voor op de Paralympics van Londen 2012.  Ze is onafgebroken wereldkampioene sinds 1998, won tussendoor nog 14 Grand Slamtitels en heeft nog geen wedstrijd verloren vanaf 2003. Met zo’n erelijst is het niet vreemd dat zij volgens Richard Krajicek wellicht de meest succesvolle sporter aller tijden is.

Alvorens de altijd spitsvondige Frank Vijg een diepgaand interview af zou nemen met Esther werd zij nog verrrast door Nancy Bruijs en Kees Verhaar. Zij zongen een Esther Vergeer versie op het nummer “Prachtige Krachtige Vrouw”, ooit geschreven door Els van Everdingen.

Na deze ouverture van een indrukwekkende avond was het de beurt aan Frank Vijg en Esther Vergeer om de Businessclub leden mee te nemen door haar levensverhaal. Een verhaal dat uiteraard droevig begon met hoe Esther als 9 jarige na een reeks operaties in een rolstoel het ziekenhuis uitkwam en zich uiteindelijk ontpopte tot een winnaar pur-sang. Een winnaar die nog lang niet uitgedroomd is en een winnaar met een goede uitstraling en ontzettende maatschappelijke betrokkenheid.

Met haar eigen Esther Vergeer Foundation betrekt zij tegenwoordig jongeren met een handicap op sympathieke en praktische wijze bij de gehandicaptensport en probeert hen hiervoor enthousiast te maken. Hierbij staan integratie en zelfredzaamheid van het gehandicapte kind bij de sportverenigingen centraal.

Al met al kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde inspirerende laatste Businessclub avond van 2011. Wij kijken uit naar een succesvol nieuw jaar waarin de eerste “bekende” gasten alweer gepland staan.

Voor nu prettige feestdagen en een succesvol 2012 toegewenst.

Natuurlijk danken wij Maarten van Nierop die met 3rd Millennium voor de productie van onderstaande films zorgde.

De Sponsorcommissie

Hian-Li, Mascha, Dennis, Hans en Sjors

This entry was posted in Businessclub. Bookmark the permalink.