13 Mar 2013 Willem van Hanegem, Spelersdiner

willem

Willem van Hanegem is nog steeds een tot de verbeelding sprekende naam. Dat merkten we nadat we bekend hadden gemaakt dat hij te gast zou zijn bij onze businessclub. De reacties waren talrijk en vaak met toelichting wat deze man voor de bewuste persoon heeft betekend of nog steeds doet. De selectie heeft in de keuken onder bezielende leiding van Ross en ‘op de vloer’ onder leiding van maître Geert den Ouden, niets aan het toeval overgelaten om het onze gasten naar de zin te maken. De ingrediënten voor een succesvolle avond waren niet alleen figuurlijk aanwezig maar ook letterlijk door inbreng van ‘echt eten’ van Marqt Bergse Dorpsstraat, die het hoofdgerecht ter beschikking heeft gesteld onder andere in de vorm van een fantastisch stuk lokaal vlees. Dit verschillende gangen gingen gepaard met een stuivende witte Franse wijn en een volle krachtige Spaanse rode van Grape District.

Voor de ca.100 gasten met in het bijzonder Piet van Schooneveld en John Kerstholt wist Frank Vijg (“omdat het zo’n aardige gozert is”) het gesprek met Van Hanegem wederom zo vorm te geven dat vragen van de zaal en van allerlei aard, ruim aan bod kwamen. En juist die interactie maakt dit tot leuke en bijzondere avonden. Van Hanegem ging ruim en op zijn geheel eigen wijze in op de vragen die leiden tot een emotioneel slot bij de vraag van Piet van Schooneveld naar Ernst Happel. Menigeen zag daarna zijn kans schoon om zelf een gesprekje aan te gaan al dan niet gepaard met een foto(shoot).

We hadden al kunnen constateren dat Van Hanegem iets gemeen heeft met burgemeester Aboutaleb, en het wat langer dan verwacht blijven hangen bij de club was daarom geen verrassing. De nodige gasten volgden dit voorbeeld overigens.

Klik hier voor de foto’s.

This entry was posted in Businessclub, Club Nieuws. Bookmark the permalink.