25 Sep 2013 John van Zweden, Swansea

DSC01873

Woensdagavond 25 september was John van Zweden te gast bij onze Businessclub. John staat bekend als de Behangkoning van Den Haag maar meer in het oog springend is het feit dat hij mede-eigenaar is van Swansea City. Zijn levensverhaal, verteld met Haagse tongval en humor zorgde voor be- en verwondering, maar vooral ook voor veel vrolijkheid. Toen in 2002 Swansea City door de toenmalige eigenaar aan de rand van de afgrond was gebracht, heeft John met een aantal lokale supporters de club gered door die eigenaar uit te kopen. Vanaf dat moment is Swansea City opgeklommen van de onderste plaats in de laagste betaalde voetbalafdeling tot de Premier League. Dit jaar spelen zij ook in de Europe League en versloegen in de 1e wedstrijd in de poulefase Valencia met 3-0. John verduidelijkte zijn verhaal nog met fraaie beelden en promootte en passant zijn te verschijnen boek. Voorafgaand aan het zeer onderhoudende relaas van John gaf gastheer Dennis van den Broek aan Kim van der Kooij de gelegenheid het trainingskamp 2014 in Sevilla bij de sponsors aan te prijzen. Kim is al voor het 9e jaar de stuwende kracht achter het trainingskamp van de selectie. Dat zij slaagde in haar opzet bewezen de extra aanmeldingen die volgden later op de avond. Zoals altijd waren de diverse happen van de Kitchen of Heemskerk na afloop weer van hoge kwaliteit.

This entry was posted in Businessclub. Bookmark the permalink.