Spelregelbewijs 2e jaars B

spelregelbewijs2

Twee jaar geleden heeft de KNVB een actieplan met de titel “Tegen geweld, voor sportiviteit” gepresenteerd. Eén van de maatregelen uit het actieplan is het invoeren van een spelregelbewijs. De maatregel houdt in dat elk jaar alle 2e jaars B-junioren (dit seizoen alle spelers geboren 1999) het spelregelbewijs moeten halen.

Achterliggende gedachte is dat met een goede beheersing van de spelregels de voetballers leren deze beter te accepteren en juist toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt ook tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter en dus minder discussie.

Een betere kennis van de spelregels (dan je tegenstander) levert natuurlijk ook een tactisch voordeel op en brengt de winst dus dichter bij!
Hoe gaat het in zijn werk?

Voor het halen van het spelregelbewijs heeft de KNVB een speciale website opgericht (www.voetbalmasterz.nl). Hier kun je nu al oefenen en later online je examen doen. Jouw persoonlijke inloggegevens heb je inmiddels per brief thuis ontvangen. Hoe dat verder allemaal in zijn werk gaat gaan we je op de informatieavond uitleggen maar kan je op die website ook terugvinden. Er komen dus informatieavonden, deze worden door VOC georganiseerd. Op deze interactieve avond krijg je uitleg over de belangrijkste spelregels, gebruik van de website en nuttige tips voor het examen. Namens de KNVB zal Paul Nagtegaal de avond verzorgen.

Alle 2e jaars B-junioren zullen van de club binnen één week per e-mail een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan één van de twee informatieavonden. De avonden staan gepland op 10 en 12 februari. Hierna heeft iedereen tot 1 april 2016 de tijd om verder te oefenen en het examen af te ronden. (NB: Heb je op 2 februari nog geen uitnodiging ontvangen stuur dan even een mailtje aan jpvdbosch@liftvisie.nl).
Vrijblijvend?

Voor de goede orde, het gaat dus om jongens èn meisjes uit het geboorte jaar 1999, ook al speel je bijvoorbeeld in de A junioren. En, nee het is niet vrijblijvend. Je bent verplicht om deel te nemen en een goed resultaat te halen. De KNVB gaat zelfs zo ver dat je zonder spelregelbewijs het volgend seizoen niet aan wedstrijden mag meedoen!

Nadere informatie volgt op de informatieavond.. Van VOC zullen Jean-Paul van den Bosch (Clubscheids), Roberto Wiredu (Scheidsrechters Coördinator) en Jelle Fokma (Wedstrijd coördinator) jullie begeleiden bij het behalen van het spelregelbewijs. Succes gegarandeerd. Heb je dringende vragen neem dan met één van hen contact op.

Alvast veel succes gewenst!

This entry was posted in Voetbal Jeugd. Bookmark the permalink.