V.O.C op koers voor een periodetitel

V.O.C heeft uitstekende zaken gedaan. Er werd met 3-1 van PFC gewonnen, terwijl concurrent VELO gelijkspeelde tegen DRL. Bij winst bij GDA, volgende week maandag, is de periodetitel binnen.

V.O.C speelde tegen PFC een wedstrijd zoals we er dit jaar wel meer gezien hebben. Het veldspel was dik in orde en handenvol met kansen werden gecreëerd. De uiteindelijke 3-1 winst was een veel te magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen, want 2 of 3 maal zoveel goals waren ook mogelijk geweest. Daar maalde vandaag echter niemand om. Dergelijke wedstrijden leverden eerder dit seizoen nog wel eens puntenverlies op, dus het was fijn dat de 3 punten nu in ieder geval in de tas zaten.

V.O.C begon voortvarend en had na 3 minuten al voor moeten staan. De prima fluitende scheidsrechter stond echter op een te grote afstand om het foutieve vlagsignaal voor een achterbal te overrulen, waardoor hij de goal van Robbert Stout afkeurde. 3 minuten later viel de 1-0 alsnog, door een lage schuiver van topscorer Wessel Verhaar. Het bleef daarna kansen regenen en de supporters begonnen al bang te worden voor een ‘Wateringse Veld scenario’. Gelukkig viel de 2-0 voor rust dit keer wel, door een penalty van Wessel.

Na rust ging V.O.C op zoek naar de derde treffer, maar bleef aanvankelijk volharden in het missen van mooie kansen. De 3-0 kon echter niet uitblijven. Yannick Koevermans schoot na goed doorzetten van Nico van Mechelen in een leeg doel raak. PFC werd daarna zowaar wakker. Tot dan toe had de ploeg uit Geervliet, die stopt met voetbal op zondag en nergens meer voor speelt, niet de wil uitgestraald om een resultaat te halen. Uit eigenlijk hun enige echte kans viel de 3-1, en moest V.O.C nog oppassen dat het niet te spannend zou worden. Het offensiefje van PFC was echter al snel weer voorbij, waarna V.O.C nog een paar kansen onbenut liet.

Na afloop was er verbazing en tevredenheid over het gelijkspel van VELO, dat een 3-0 voorsprong weggaf. V.O.C kan daardoor volgende week maandag uit bij GDA de periodetitel veiligstellen. Dat zal moeten gebeuren tegen een tegenstander die weliswaar laatste staat, maar nog vecht voor zijn allerlaatste kans om niet direct te degraderen. Het belooft derhalve een heet middagje te worden in Den Haag. Uw steun wordt op prijs gesteld en verwacht!

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.