V.O.C wint periodetitel na ongelofelijk spektakelstuk!

V.O.C. 1 nacompetitie

V.O.C heeft na een zinderende wedstrijd tegen GDA de periodetitel gepakt. In een zeer sportief duel werd na 100 minuten voetbal met 4-5 gewonnen. De overwinning kwam V.O.C zonder meer toe, daar het vele handen vol met kansen creëerde (en het merendeel miste). Dat na een inhaalrace van het sympathieke GDA de winnende treffer in de laatste minuut alsnog viel zorgde voor een vreugde-explosie bij spelers en supporters.

De belangen van de wedstrijd waren vooraf volstrekt duidelijk. Beide ploegen moesten winnen om hun doel te bereiken. Voor GDA was dit het afdwingen van een beslissingswedstrijd om niet direct te degraderen, en voor V.O.C het behalen van de periodetitel door VELO voor te blijven. De trainer van de Wateringse concurrent had oefenmeester Robert Verbeek door uitspraken in de media vooraf nog wat extra materiaal meegegeven om de spelers te motiveren. Dit was echter niet eens nodig want zijn roodzwarte brigade was er zelf ook al prima van doordrongen dat ze deze kans niet mochten laten lopen.

Vanaf het begin werd GDA met de rug tegen de muur gezet en dat leverde een aantal enorme kansen op, waarvan die van Felix Verhaar de grootste was. De 0-1 kwam uiteindelijk wat gelukkig tot stand, toen een harde voorzet van de uitstekend spelende Robbert Stout boven de kansloze keeper in de bovenhoek verdween. V.O.C bleef daarna drukken en de 0-2 kon niet uitblijven. Yannick Koevermans was de maker na goed doorzetten van Pieter Beereboom. Een paar minuten voor de rust werd het ook nog 0-3 door een rake kopbal van Wessel Verhaar. Die score had overigens hoger kunnen zijn als de dienstdoende scheidsrechter de grensrechter van GDA niet gedurende de gehele wedstrijd blind had gevolgd. Het is op dit niveau gebruikelijk dat een clubgrensrechter bij een twijfelgeval zijn vlag in de lucht steekt. Wat er echter vandaag langs de zijlijn werd gepresteerd had niets meer met een sportief wedstrijdverloop te maken. Maar ondanks dat: 0-3, bijna rust, niets aan het handje zou je zeggen…

Maar zoals wel vaker dit jaar ebde de concentratie in de fase daarna wat weg. Het resultaat was dat GDA zomaar de aansluitingstreffer mocht maken en dus nog hoop had toen het de kleedkamers opzocht. Na rust kwamen de Haagse aanvallers dan ook dichter in de buurt van het doel van Jacko Roest, overigens zonder dat het echt gevaar opleverde. V.O.C had intussen meerdere malen de gelegenheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Helaas leverde zelfs kansen voor open doel geen goal op. En toen gebeurde wat je in zo’n situatie al ziet aankomen. Doelpunt GDA, en de wedstrijd kon weer alle kanten op. Gelukkig kon Felix in de 83e minuut eindelijk één van de vele V.O.C-kansen tot doelpunt promoveren met een bekeken kopbal. De wedstrijd moet dan eigenlijk gespeeld zijn. GDA, dat op dat moment drie doelpunten nodig had, bleef echter onverminderd in een resultaat geloven en al snel lag de 3-4 achter Jacko. Tot ontzetting van alles en iedereen viel daarna in de 90e minuut zelfs de gelijkmaker. Grensrechter Lodewijk van Raalte stak, slechts voor de vierde keer, zijn vlag in de lucht voor buitenspel. Voor de tweede keer negeerde de scheidsrechter echter zijn signaal en wees onverbiddelijk naar het midden. Terechte woede op het veld, in de dug-out en langs de lijn, maar het scorebord gaf toch echt 4-4 aan.

Door een aantal blessuregevallen was het duidelijk dat er nog flink wat extra tijd bij zou gaan komen. Een bijzondere laatste tien minuten zouden volgen, omdat beide ploegen alleen aan winst wat hadden. Eerst was GDA nog dicht bij een treffer, maar met kunst en vliegwerk kon V.O.C de bal wegwerken. Omdat bij GDA iedereen mee naar voren was konden drie V.O.C’ers zomaar alleen op de Haagse doelman af gaan. Yannick stond keurig enkele meters voor de middenlijn te wachten om de bal te ontvangen en het karwei samen met zijn mede-aanvallers af te maken. Een, inmiddels wel verwacht, vlagsignaal volgde, maar in deze situatie dacht V.O.C dat de scheidsrechter toch zelf de juiste beslissing wel zou nemen. Toen hij echter wederom affloot bekroop iedereen het gevoel dat we hier vandaag simpelweg niet mochten winnen. Uiteindelijk kwam in de allerlaatste seconde gelukkig alsnog de welverdiende beloning voor V.O.C. Yannick ontving de bal van Wessel, raakte hem eigenlijk niet eens lekker, maar maakte de bevrijdende treffer wel. Grote vreugde bij alles en iedereen van V.O.C, en verslagenheid bij GDA.

In een memorabel duel heeft V.O.C zich dus weten te plaatsen voor de nacompetitie om promotie. Zowel de spelers van GDA als V.O.C lieten zich in het veld van hun beste kant zien, en het is dan ook jammer dat dit affiche volgend jaar niet meer op de rol zal staan. V.O.C mag zich in ieder geval gaan opmaken voor een toetje. De jonge ploeg van Robert Verbeek kan in minimaal twee duels laten zien waarom zij de periodetitel gepakt hebben en hoezeer ze dit jaar in hun spel zijn gegroeid. Tegen wie we het in de eerste ronde op gaan nemen is ons op moment van schrijven nog niet helemaal duidelijk. Houd hiervoor V.O.C-site en sociale media in de gaten!

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.