V.O.C. – Neptunus/Schiebroek – Alweer een geslaagde test

Tegenwoordig hebben we de bekercompetitie nodig om tegen onze buren Neptunus-Schiebroek te spelen. Toch altijd een ontmoeting om naar uit te kijken, al is het maar opdat de supporters van beide clubs herinneringen kunnen ophalen.

Het V.O.C.-elftal krijgt steeds meer gestalte en dat moet natuurlijk ook nu het begin van de competitie in zicht komt. Nico speelde weer linksachter en dat gaat goed. Aanvoerder Ruud zat op de bank na zijn vakantie. Keert hij terug als rechtsback? Fijn voor Ruud en zijn fans (en dat zijn er velen); vervelend voor Tom, die als rechtsback niet in de problemen kwam.
Vanaf de aftrap was V.O.C. de bovenliggende partij en was het balbezit veelvuldig, de combinaties gemakkelijk maar wel vooral op eigen helft.
De voorwaartsen werden maar mondjesmaat bereikt. Voor Yannick lijkt het adagium ‘het is gemakkelijker er te komen, dan er te zijn’ op te gaan.
Ook vorig seizoen bleek Yannick gemakkelijker te scoren (topscorer met 10 doelpunten) als middenvelder (er te komen) dan als midvoor (er te zijn). Ook deze zaterdag was dit het geval. Ondanks zijn ijver, kwam hij niet zo vaak en gemakkelijk in scoringspositie als wanneer hij van het middenveld komt.
Gelukkig waren prachtige ingevingen van Philip (prachtige lob-kopbal, na een uitstekende voorzet van Nico) en Stijn (gymnastische omhaal) goed voor de 2 – 0 ruststand en dat was geheel in overeenstemming met het spelbeeld.

Na 15 minuten in de tweede helft leek het pleit beslecht door keurige goals van Ivar (bij zijn debuut voor V.O.C. 1!) en Robbert (op aangeven van Quinten).
Echter na enkele veranderingen in de opstelling wist Neptunus/Schiebroek wat meer gevaar te stichten en tweemaal te scoren. Echt spannend werd het niet, maar het eind kan nog iets beter.
In verslag van onze buren werd dit toegeschreven aan het optreden van de scheidsrechter. Dit hebben wij niet gezien. We stonden gezellig met onze buren te borrelen, dus waarschijnlijk was het zicht wat troebel geworden.

Wat zijn de bekerregels: eerste 2 van de poule gaan door zoals in andere jaren? In dat geval volstaat een gelijkspel a.s. zondag tegen het sterke Xerxes DZB (zondag). De wedstrijd begint om 14.00 uur.
Na afloop wisseling van de wacht en dus de eerste gezellige zondagmiddag van het voetbalseizoen. Wij rekenen op een goede opkomst.
Opstelling V.O.C.:
Michiel Vis, Tom Wigmans (Bryant Varela), Stijn Houben, Derk Hitzerd, Nico van Mechelen, Ivar Lammers, David Verbaan, Robbert Stout (Jermaine Varela), Philip Weyschede, Yannick Koevermans, Quinten Lacrum (Douwe van der Kroft).

Doelpunten: Philip Weyschede, Stijn Houben, Ivar Lammers, Robbert Stout.

This entry was posted in Club Nieuws. Bookmark the permalink.