Super weekend V.O.C. na winst op Hermes DVS!

Na de winst tegen koploper Dosti op zaterdag heeft V.O.C. zondag gewonnen van Hermes DVS. Het was een dubbele winst op de Schiedammers, want ook het 2e heeft Hermes verslagen. Na een moeizame start van het seizoen lijkt het erop dat nu alle remmen los zijn.

Bobby won de toss en besloot eerst te gaan batten. Dat bleek een goede zet, want er werd een totaal van 198 runs neergezet in 50 overs. Het partnership tussen Pieter Seelaar (60 runs) en Paul Brous (39 runs) was bepalend in de sterke V.O.C. innings. Curt Oliver was wederom sterk aan bat en maakte indruk met 40 snelle runs. Het eindtotaal betekende de hoogste score van V.O.C. dit seizoen. Gezien het goede bowlen van de laatste weken was de stemming erg positief tussen de innings.

De innings van Hermes DVS kende een droomstart voor V.O.C.. Op de allereerste bal werd de gevaarlijkste batsman van de Schiedammers, Stephen Myburgh, gevangen door Curt op het bowlen van Bobby. Harro Seelaar, de grote broer van Pieter en Nicky Statham herstelden goed na het snelle verlies. Maar toen ook zij het veld moesten ruimen was het snel gedaan met het Schiedamse verzet. Pieter was wederom ijzersterk met de bal, Dirk pakte zijn eerste 4 wickets van het seizoen en ook Jabbar bowlde erg goed. Bart Ruyters pikte ook nog een wicket mee. Hermes was uiteindelijk all out voor 112 runs en V.O.C. won daardoor met maar liefst 86 runs.

Al met al een geweldig weekend voor VOC dat al weken op zoek was naar een overwinning. Komende week hebben we wederom een druk programma. Dinsdagavond komt Quick op bezoek voor de Twenty20 wedstrijd die vorige week verregende. Zaterdag neemt de ploeg van Bobby het op tegen het sterke Excelsior’20 in Schiedam en zondag komt promovendus HCC op bezoek.

This entry was posted in Cricket Senioren. Bookmark the permalink.