VOC boekt derde overwinning in 8 dagen

voc cricket hcc
Na een succesvol weekend met overwinningen op Dosti en Hermes DVS was er weer volop vertrouwen in het Rotterdamse kamp. Dit weekend werd gespeeld tegen Excelsior’20 uit en HCC thuis. De wedstrijd tegen Excelsior’20 ging vrij kansloos verloren, maar tegen HCC lieten de mannen zien dat de zeges van de week daarvoor geen incidenten waren.
Excelsior’20 uit
Zaterdag werd de door regen uitgestelde wedstrijd tegen Excelsior’20 gespeeld in Schiedam. VOC won de toss en besloot eerst te gaan batten. Atse Buurman maakte zijn comeback achter de palen in afwezigheid van Tim Ruyters en bracht daarmee een flinke dosis energie in de ploeg. Battend begon VOC sterk met een openingspartnership van 43. Jelte scoorde een snelle 39 runs waardoor we in een goede uitgangspositie stonden. Daarna haperde de motor, mede dankzij sterk bowlen van Excelsior’20. Alle batsmen wisten de dubbele cijfers te halen, maar niemand kon echt doordrukken naar een hoge score. Jeandré beet zich wel vast en speelde een geconcentreerde innings waardoor de 50 overs vol gebat werden. Aan het eind ging ook hij uit voor 47 runs. VOC eindigde op een totaal van 192 runs.
De jonge batsmen van Excelsior’20 kwamen sterk uit de startblokken en als snel stonden de eerste 50 runs op het scorebord. VOC was geen moment in controle en met nog 8 overs te gaan wisten de Schiedammers ons totaal te bereiken. Een terechte overwinning van de Schiedammers die een goed uitgebalanceerd elftal hebben met enkele talentvolle spelers waar het Nederlands cricket hopelijk nog veel plezier aan gaat beleven.
HCC thuis
Zondag werd op ons eigen terrein tegen HCC gespeeld. Het gras was gekortwiekt en de pitch lag er uitstekend bij. Bobby won wederom de toss en besloot eerst te gaan batten. Na het vroege verlies van Maarten zorgde Jelte (45 runs) en Dirk (51 runs) voor herstel met een mooi partnership van 92 runs. Beide speelden aanvallend spel en de score liep daardoor snel op. Jeandré (31 runs) en Pieter (27 runs) pakte daarna de draad, maar toen zij ook uit gingen liep het vast. De teller bleef steken op 200 runs, de hoogste score van het seizoen voor VOC, terwijl er nog iet meer in had gezeten.
Heel even had het er alle schijn van dat HCC gemakkelijk richting ons totaal ging, maar toen het eerste wicket viel, ging het snel. Dirk bowlde 10 overs achter elkaar en was ijzersterk. HCC wist al helemaal geen raad met onze spinners. Umar pakte maarliefst 5 wickets (5 voor 18 in 10) en ook Pieter was wederom moeilijk bespeelbaar. HCC kwam niet verder dan 140 all out waardoor VOC een overtuigende overwinning boekte.
Het elftal begint nu steeds beter te draaien. Het is goed om te zien dat het er battend steeds beter uit ziet. De 50 overs worden volledig benut. Bowlend en fieldend zit het ook steeds beter in elkaar en er is veel vetrouwen in het team. Volgende week is de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in Amstelveen tegen VRA. Gezien de stand op de ranglijst en de uitstekende vorm van beide teams mag dit gerust een echte kraker genoemd worden. Tot volgende week in het Amsterdamse Bos.
This entry was posted in Cricket Senioren. Bookmark the permalink.