VOC laat dure punten liggen tegen VRA

Zondag speelde VOC in het Amsterdamse Bos tegen VRA. Twee ploegen die dit seizoen wat langzaam op gang zijn gekomen. Met de eindstreep in zicht zijn de overwinningen de laatste weken niet meer aan te slepen. VOC ging de wedstrijd in met 2 punten voorsprong op de Amsterdammers. Met een overwinning zou VOC definitief afstand kunnen nemen van VRA. Helaas zat het niet mee en ging VRA het beste om met de druk.

VRA won de toss en ging eerst batten. Een beter begin konden we ons niet wensen. Op de allereerste bal van de wedstrijd pakte Bobby al een wicket. De vreugde was van korte duur, want na 146 runs viel pas het 2e wicket. In de brandende zon speelde VRA vrijuit zonder enig moment in de problemen te komen. Van den Burg, Borren en Szwarczynski waren op dreef voor de Amsterdammers die tot een totaal van maarliefst 257 runs kwamen. Jeandré was de enige die indruk maakte met de bal en kreeg slechts 30 runs tegen in 10 overs. Hij zat enkele keren dicht bij een wicket, maar dat was hem niet gegund.

Een taaie opdracht voor de VOC batsmen dat dit seizoen nog niet hoger dan 200 runs waren gekomen. Met een aantal batsmen in goede vorm gingen we wel vol goede moed de innings van start. Tim en Jelte opende de eerste overs overtuigend. Helaas verloren we, zoals vaker dit seizoen, na het eerste wicket direct ook het 2e en 3e. Met een target van 257 runs kwam dat niet erg gelegen. Een partnership tussen Tim (34 runs) en Pieter (35 runs) bracht enige hoop. Maarten maakte nog 24 runs, maar meer zat er niet in. Op 142 runs was VOC all out.

Een verdiende overwinning van VRA dat op alle fronten beter was. De spanning voor de laatste fase van de Topklasse is nu om te snijden. In de laatste fase spelen de 4 onderste ploegen een halve competitie. Dat wil zeggen, 1 wedstrijd tegen elkaar. Aangezien de Topklasse komend jaar uit 10 elftallen gaat bestaan, gaan de nummers 1 en 2 van de Hoofdklasse automatisch naar de Topklasse en speelt de nummer 3 van de Hoofdklasse een best-of-three om promotie degradatie tegen de nummer 8 van de Topklasse. Gezien de vorm de laatste weken is er gelukkig voldoende vertrouwen in de ploeg om de playoff te ontlopen. Komend weekend wordt er niet gecricket, de week daarna gaan de mannen vol energie van start in de kraker tegen HCC in Den Haag.

Programma:

  • 7 augustus HCC – VOC
  • 14 augustus VOC – Hermes DVS
  • 21 augustus VRA -VOC

Stand onderste 4:

  • 5. Hermes DVS 14-12
  • 6. HCC 14-10
  • 7. VRA 14-8
  • 8. VOC 14-8
This entry was posted in Cricket Senioren. Bookmark the permalink.