VOC recht de rug en wint overtuigend van VVV

cricket

Een dag na de dramatisch verlopen wedstrijd tegen VRA mocht VOC alweer aantreden in Amsterdam tegen VVV in de strijd tegen degradatie. De kater van de dag daarvoor was snel verwerkt en de mannen zorgden ervoor dat VVV geen moment in de wedstrijd kwam.

Bobby won de toss en besloot eerst te gaan fielden. Dat pakte goed uit. Ondanks een aantal rake klappen wist VVV geen partnerships op te bouwen. De wickets vielen met regelmaat en er werd goed gebowld. Paul Brous moest helaas naar het ziekenhuis nadat hij bij een vang zijn hele duim open haalden. Een paar hechtingen en voorzitter René als substitute fielder waren het gevolg. Met maarliefst drie van Ierschotten in het veld kwam VVV kwam niet verder dan 155 runs.

VOC had geen betere start kunnen wensen. Tim en Maarten openden sterk met een partnership van 84 in 23 overs. Maarten ging uit op 49, maar Tim en Jeandré zorgden ervoor de overige 72 runs in de 36e over waren gemaakt. Tim maakte er 51 en Jeandré 45.

Een mooie uitgangspositie met de twee thuiswedstrijden voor de boeg. Bij winst aanstaande zaterdag zit het seizoen er op en speelt VOC ook volgend jaar Topklasse. Bij verlies is er zondag nog een kans om lijfsbehoud vast te stellen. VVV was duidelijk een gevaarlijke ploeg die zeker niet te onderschatten is, dus we zullen vol aan de bak moeten. Kom de mannen zaterdag massaal aanmoedigen en schreeuw ze naar de overwinning.

This entry was posted in Cricket Senioren. Bookmark the permalink.