Cricketers ook volgend jaar op het hoogste niveau

De opluchting was groot afgelopen zaterdag. Het seizoen is op een waardige manier afgesloten. In de best-of-three series wist VOC ook de tweede wedstrijd overtuigend van VVV te winnen. Het elftal voelde de druk van het moeten winnen en ging daar goed mee om. Pieter Seelaar toonde zijn klasse en was met 75 runs en 6 wickets de onbetwiste man of the match.

VVV won de toss en besloot tot verbazing eerst te gaan fielden. Het veld en de pitch lagen er fantastisch bij. Een betere setting voor een potje cricket kan je je in Nederland niet bedenken. De Amsterdammers pakten wel snel de wickets van Tim en Dirk, maar gelukkig wisten Maarten en Pieter een partnership van 78 runs neer te zetten. Met de afwezigheid van Jeandré en de geblesseerde Paul was de batting line-up enigszins uitgedund en dat was zichtbaar in het spel. Maarten en Pieter speelde erg geconcentreerd en gaven weinig weg. De run rate lag rond 3 per over en met voldoende wickets in handen in de laatste 15 overs lag er een mooie score in het verschiet. Maarten ging uit voor 44 runs en daarna vielen ook snel de wickets van Sebastiaan en Sheroz. Pieter ging gelukkig door en ook Reinout (18) en Umar (18) hadden een nuttige bijdrage. Na 50 overs stonden 195 runs op het scorebord. Iets minder dan gehoopt, maar het moest genoeg zijn om de winst over de streep te trekken.

Bowlend deed VOC precies wat het moest doen. Bobby en Dirk hielden de run rate laag in de eerste 10 overs zodat de druk werd opgevoerd om runs te scoren. Reinout heeft inmiddels patent op wickets pakken op zijn eerste bal en dit lukte ook zaterdag weer. Na het eerste wicket ging het snel. Pieter kwam in de aanval samen met Ayaz en Umar. VVV had geen antwoord op onze spinners en de wickets vielen met regelmaat. Pieter pakte maarliefst 6 wickets en Umar 2. Dirk mocht het laatste wicket op zijn naam zetten met zijn inmiddels befaamde bouncer. VVV was all out voor 134 runs.

De overwinning en het lijfsbehoud werd gevierd als een grote opluchting. Het was een lang seizoen voor de mannen van captain Bobby Hanif met flinke dalen en enorme pieken. Duidelijk mag zijn dat er karakter is getoond om momenten dat het er echt om ging. Daarnaast werd gewonnen van finalist Dosti en landskampioen Excelsior’20. Om hoger te eindigen volgend seizoen zal er constanter gepresteerd moeten worden en met name de lijn van de laatste maand doorgetrokken moeten worden. Voor nu breekt er een periode van rust aan en gaan we ons bezinnen op het aankomende seizoen.

This entry was posted in Cricket Senioren. Bookmark the permalink.