Eerste voetbalelftal begint aan competitie.

training

Zondag gaat voor ons eerste voetbalelftal de competitie weer van start. Met frisse moed en een selectie die er wezenlijk anders uit ziet dan vorig jaar gaat het team van Robert Verbeek voor een mooie klassering in de eerste klasse b. Eerste tegenstander is Olympia, dat op bezoek komt aan de Hazelaarweg.

De voorbereiding van V.O.C 1 verliep wisselvallig. Er werden een paar aardige oefenwedstrijden gespeeld, zoals tegen hoofdklasser Quick, maar de meesten werden verloren. Dat er niet direct een vloeiend spelend elftal vol automatismen stond is allesbehalve verwonderlijk. Vergeleken met vorig seizoen moet V.O.C een aantal dragende spelers missen. Felix en Wessel Verhaar kozen voor zaalvoetbal, Nick van Wordragen heeft zijn schoenen aan de wilgen gehangen en aanvoerder Martijn de Vries en Guust Malcorps gaan een paar maanden op reis. Voor trainer Robert Verbeek dus een grote uitdaging. Hij moest zijn elftal opnieuw ‘uitvinden’.

Behalve de vertrokken spelers zijn er ook een aantal oudgedienden naar V.O.C teruggekeerd. Kevin Kanu, Guillermo Liesdek en Quinten Lacrum maakten allemaal al hun opwachting in het elftal. De V.O.C-supporters zijn vanzelfsprekend zeer benieuwd wat zij het elftal kunnen gaan brengen, want dat ze goed kunnen voetballen hebben we in het verleden al gezien.

De bekercompetitie is inmiddels net achter de rug. Daarin werd beter gespeeld dan in de oefenwedstrijden, als we de kansloos verloren tweede wedstrijd tegen BVCB voor het gemak even vergeten. Van Soccer Boys (0-3) en Xerxes (zo) (2-0) werd met overtuigende cijfers gewonnen, waardoor de volgende ronde bereikt is. Dat moet ook vertrouwen geven voor de competitiestart.

Zondag begint die competitie dus met een thuiswedstrijd tegen het Goudse Olympia. Vorig jaar werd thuis simpel met 3-1 gewonnen, terwijl de uitwedstrijd op zure wijze verloren ging. Net als altijd hopen we dat het eerste elftal dit jaar weer op de volle steun van haar supporters kan rekenen, te beginnen zondag. Beginnen met een overwinning is altijd belangrijk, en uw aanmoediging kunnen daar uiteraard bij helpen. Aanvang zoals altijd om 14.00 uur.

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.