Alphense Boys heeft niet veel moeite met V.O.C.

Ook in de derde competitiewedstrijd heeft V.O.C. 1 niet kunnen winnen. Alphense Boys haalde dankzij een 0-2 zege de drie punten binnen. Een wedstrijd tegen een prima tegenstander als deze kan je verliezen, maar het was teleurstellend om te zien dat de Alphenaren niet eens in grootse vorm hoefden te steken om V.O.C. over de knie te leggen. Er ligt dus een schone taak voor trainer Robert Verbeek om het team te prepareren voor de komende serie zeer belangrijke wedstrijden, waar de broodnodige punten binnengehaald zullen moeten worden.

De eerste helft was van beide kanten niet geweldig. Alphense Boys had wel het initiatief maar echt heel veel kansen konden ze niet creëren. Het hoogtepunt van deze saaie 45 minuten was een prachtige krul van een Alphense speler die geen doel trof, want de redding van Michiel Vis was van wereldklasse. Hij zou V.O.C. in de tweede helft nog vaker op de been houden.

Na rust leek V.O.C. het initiatief even naar zich toe te trekken, maar uit de eerste de beste tegenstoot lag de bal al direct achter Michiel. Volledig vrijstaand kon er worden ingekopt. V.O.C. ging daarna met de beste bedoelingen op zoek naar de gelijkmaker, maar het spel oogde ideeëloos. Uit de counters verzuimde Alphense Boys nog lange tijd om de genadeklap toe te dienen, met name door goed keepen van Michiel, totdat dit twee minuten voor tijd alsnog gebeurde. Een vervelende wedstrijd voor V.O.C., waarin het eigenlijk geen echt goed uitgespeelde kans kon creëren. De zege van de Alphenaren was derhalve verdiend.

Zoals gezegd breekt voor V.O.C. nu een belangrijke serie wedstrijden aan. Die begint volgende week in Den Haag, bij TAC’90. Een tegenstander waar we vorig jaar tweemaal van wonnen. Laten we hopen dat we dat kunstje kunnen herhalen. Uw steun wordt verwacht en is nodig!

Opstelling V.O.C.: Michiel Vis, Tom Wigmans (Jermaine Varela), Ruud Steyvers, Derk Hitzerd, Nico van Mechelen, Matthijs Kuil, Yannick Koevermans, Jose Jorge Sanchez (Quinten Lacrum), Sebas Quispel (Philippe Weyschede)), Max Driessen, Robbert Stout.

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.