V.O.C. wint dik verdiend van Nieuwerkerk. 1 – 0

V.O.C. 1 heeft na een slechte serie eindelijk weer eens gewonnen. Het op papier sterke Nieuwerkerk moest na een prima wedstrijd van ons vlaggenschip de punten op de Hazelaarweg achterlaten.

V.O.C. trad tegen Nieuwerkerk aan met twee defensieve middenvelders: Yannick Koevermans en Tim Ruyters. Het gaf het elftal een stuk betere aanblik dan de afgelopen weken. Er werd met vertrouwen gespeeld, de combinaties waren vlot en Nieuwerkerk was de gehele eerste helft niet in staat om het V.O.C. lastig te maken, terwijl de roodzwarten zichzelf allen moesten verwijten dat een paar enorme kansen om zeep werden geholpen. Gelukkig verdween er ook een bal achter de Nieuwerkerkse doelman. De energiek spelende Philip Weijschede werd bij een hoekschop volledig vrijgelaten, en maakte van dit buitenkansje koppend gebruik. Derhalve mocht V.O.C. met een voorsprong de thee gaan nuttigen, en dat was toch al even geleden.

In de tweede helft had V.O.C. aanmerkelijk minder de bal, maar de tegenstander leek niet goed te weten wat er met het balbezit moest gebeuren. Dit was de verdienste van de eerder genoemde middenvelders en de prima georganiseerde verdediging van V.O.C. Pas in de 75e minuut kon Nieuwerkerk de eerste echte kans noteren, maar tot opluchting van V.O.C. bracht de paal redding. Daarvoor had V.O.C. de wedstrijd al in het slot kunnen, en eigenlijk moeten gooien. Met name, de overigens prima spelende, Robbert Stout kreeg een paar dotten van kansen, maar zijn schoten misten kracht en richting. Tussendoor bezorgde de doelman van Nieuwerkerk de supporters op het balkon nog het nodige plezier, door een achterbal maar liefst drie keer op de verkeerde plek te nemen. Dat doet overigens niets af aan de uitstekende wedstrijd die hij keepte.

Doordat Nieuwerkerk door V.O.C. in leven werd gehouden zat een puntendeling er tot het allerlaatste moment in. Nieuwerkerk kreeg daar in de absolute slotfase ook nog een paar hele en halve kansen voor, maar de gelijkmaker viel gelukkig niet. Dat was gezien de hele wedstrijd ook niet terecht geweest.

De spelers van trainer Robert Verbeek konden dus voor het eerst dit seizoen onder een klaterend applaus van de supporters op het balkon van het veld,.Thuis was er immers nog niet gewonnen. Als het niveau dat vandaag werd gehaald kan worden vastgehouden, is het zeker niet de laatste keer. Op een volgende thuiswedstrijd moeten we wel nog even wachten, want de komende twee wedstrijden zijn uit. Te beginnen volgende week bij VELO in Wateringen. We rekenen weer op uw steun!.

Opstelling V.O.C.: Michiel Vis, Jeroen Straetemans, Jermaine Varela, Ruud Steijvers, Guust Malcorps, Tim Ruyters, Yannick Koevermans (Matthijs Kuil), Max Driessen, Robbert Stout, Pieter Beereboom, Phillip Weijschede (Guillermo Liesdek).

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.