V.O.C vergeet punten mee te nemen uit Woerden

Maar weinig V.O.C.-supporters wisten het veld van Woerden te vinden. Misschien waren zij verdwaald in het enorme clubhuis van Woerden of zij bleven binnen want het weer nodigde niet echt uit rond het veld te staan. Op de tribune was het goed toeven en er was voldoende plaats, want ook de Woerdense supporters lieten het -in ieder geval in getal- afweten.
Gezellig was het allemaal wel. Er was voldoende kennis (lees: wal-stuurlui) en ons kroonteam zorgde voor de gespreksstof.

De eerste helft begon rustig en de speelplannen van beide elftallen waren snel duidelijk. Woerden gebruikt graag de lange bal om de stevige spits of de rappe buitenspelers te bereiken. V.O.C. speelt meer combinatievoetbal om zo in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Beide ploegen kregen aanvallend aanvankelijk weinig voor elkaar. Het eerste serieuze wapenfeit werd ingeleid door een situatie die met meer ‘voetbalgogme’ niet voorgevallen was. Een Woerdense verdediger speelde, in een moeilijke positie vlak voor eigen achterlijn, de bal buiten om een blessurebehandeling mogelijk te maken. Anders dan V.O.C. weleens meemaakte, gaven wij de bal keurig terug. Echter niet slim (= bal over de achterlijn of opnieuw een ingooi) maar direct in de handen van de keeper. Gelijk hun spelplan trapte deze snel en ver uit. De V.O.C. verdediging stond niet getrapt (rugdekking). Een van de twee centrale verdedigers kopte ongelukkig en had dus geen rugdekking van zijn kompaan in het centrum. Onze back rekende op een goede kopbal en stond ‘aanvallend’. Met één pass werd de spits bereikt en deze rondde feilloos af. Wij waren in de aanval en zij scoren! Niet slim. Er kwam wel meer urgentie in ons spel en wij kregen veel goede kansen. Te noteren waren in ieder geval hele grote kansen voor Pieter Beereboom, Koen Woldring en José Minarro. Voor het maken van een doelpunt hadden ook wij de hulp van de tegenstander nodig. Na weer een aardige aanval had Koen een van zijn medespelers voor het doel in het vizier. De Woerdense aanvoerder had hem door, maar met zijn sliding werkte hij de bal in eigen doel in plaats van ernaast. Gerechtigheid want wij waren veel beter.

Met een ruststand van 1 – 1 was Woerden meer tevreden dan wij. Dit moesten wij toch kunnen winnen. Robert Verbeek schatte in dat Jeroen Straetemans hierbij meer kon helpen dan José Minarro en bracht Jeroen in. De trainer leek zijn gelijk te halen, want 4 minuten na rust werd een doorkopbal door Pieter op waarde geschat; hij speelde drie tegenstanders dol en gaf voor op Jeroen. Jeroen oordeelde dat Max Driessen er beter voorstond en gaf door. Max stelde niet teleur en werkte keurig af. In de tas deze wedstrijd dachten de stuurlui. Het toch wat logge centrum van Woerden zou dol gecounterd worden en 1 – 3 of meer moest gemakkelijk mogelijk zijn. Niets was minder waar. Geen enkele counter leidde tot groot gevaar. Alleen een paar individuele acties van Robbert Stout waren echt dreigend. Vervolgens ontbrak het aan het eerdergenoemde ‘gogme’. Woerden had aan een moment van onoplettendheid genoeg om de 2 – 2 te scoren. Totaal onnodig en onverdiend, maar daar kopen we niets voor. In de laatste minuut had alles nog gerepareerd kunnen worden, maar ook deze enorme kans was niet aan ons besteed. Woerden uit tweeënhalve kans twee doelpunten. V.O.C. had voor datzelfde aantal twee handenvol nodig.

Al met al een teleurstellende middag. Inmiddels hadden wij bovenin de middenmoot moeten staan en toch zeker boven de tegenstander van vandaag. Wij houden het erop dat de jeugd nog moet volwassener moet gaan spelen en hopen dat de meer ervaren spelers hen hierbij zullen helpen. Opmerkelijk was (wederom) de sportiviteit van beide ploegen en de uitstekende scheidsrechter, die de wedstrijd zonder kaarten tot een goed einde bracht. Rest ons de mooie geste van oud-scheidsrechter Jan Offerman te vermelden die bij een fikse regenbui onmiddellijk zijn pet aan onze grensrechter en brildrager Lodewijk van Raalte afstond. Mooi, Jan!

Volgende week thuis tegen Laakkwartier; aanvang als altijd om 14.00 uur.

Opstelling V.O.C: Michiel Vis, Koen Woldring, Derk Hitzerd, Jermaine Varela, Nico van Mechelen, Matthijs Kuil (Yannick Koevermans), Max Driessen, Jose Jorge Minarro Sanchez (Jeroen Straetemans), Quinten Lacrum, Pieter Beereboom (Sebastiaan Quispel), Robbert Stout.

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.