V.O.C. niet opgewassen tegen feller Poortugaal

Poortugaal – V.O.C. 2 – 1
Jaap Theunessen had zich zijn debuut als keeper van V.O.C. 1 natuurlijk anders voorgesteld. Vorig jaar nog in V.O.C. 3, maar zeker met de ambitie om in een hoger team te spelen, kwam vandaag zijn kans. Michiel kon namelijk niet spelen in verband met zijn teruggekeerde schouderblessure. Jaap’s teamgenoten gaven echter niet thuis. Poortugaal was veel feller in de duels en zij leken overal steeds eerder bij de bal te zijn.
Dachten wij na de wedstrijd tegen Nieuwerkerk het lek boven te hebben, nu verviel V.O.C. weer in de oude fout van te voorspelbaar en te traag aanvallen. Met name de middenvelders hebben moeite de aanvallers te vinden.

De wedstrijd begon voor V.O.C. nog aardig met meer balbezit en redelijke combinaties. Dit leidde tot weinig kansen, maar wel stonden wij na 13 minuten op voorsprong. Het gesmoorde schot van Pieter Beereboom viel op de schoen van Yannick Koevermans en daar was plots de voorsprong. Het gemak waarmee de voorsprong uit handen werd gegeven was exemplarisch voor de wedstrijd. Op rechts konden de Poortugaalse voorwaartsen rustig combinerend het strafschopgebied inkomen en werd een volledig vrijstaande aanvaller gevonden, 1-1. Tot de rust gebeurde er niet al te veel meer.

In de tweede helft waren onze mannen niet opgewassen tegen een feller Poortugaal. De meeste duels gingen verloren en wij kwamen niet tot serieuze kansen. Toch was er een V.O.C.-fout nodig om Poortugaal aan de zege te helpen. Daarna, en zo gaat het vaak, waren de beste kansen voor de gastheren die counterende alleen de fout maakten niet 3-1 te maken, want dat zat er meer in dan 2-2.

Een zeer sportieve wedstrijd die voortreffelijk werd geleid door scheidsrechter J. de Groot

Volgende week wordt de uitwedstrijd tegen Velo ingehaald; aanvang om 14.00 uur.

Opstelling V.O.C: Jaap Theunessen, Jeroen Straetemans, Ruud Steyvers, Jermaine Varela, Guust Malcorps, Tim Ruyters (Matthijs Kuil), Yannick Koevermans (Guilermo Liesdek), Max Driessen (Sebastiaan Quispel), Robbert Stout, Philippe Weyschede, Pieter Beereboom,

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.