V.O.C. stelt na rust orde op zaken (4-1)

VOC Logo oud-nieuw pms web

Rust 0-0. Hiermee kan de eerste helft van deze strijd om lijfsbehoud wel worden afgedaan. V.O.C. had het meeste balbezit, maar kon, behoudens een individuele actie van Philip Weyschede, die na een fraaie dribbel over de linkerflank de onzekere doelman van TAC’90 op zijn pad vond, en een afstandsschot van Robbert Stout, geen vuist maken. Aan de andere zijde vormde een door Michiel Vis deskundig onschadelijk gemaakte zwabberbal van TAC’90 het enige noemenswaardig wapenfeit en het was dan ook niet verwonderlijk dat het publiek na 45 minuten enigszins morrend de warmte van het clubhuis opzocht.

Na de rust aanvankelijk hetzelfde beeld. Maar waar in de eerste helft de voorzetten te kort of juist te hoog waren, waren deze nu een stuk beter verzorgd. En na een minuut of tien resulteerde zo’n voorzet zowaar in een fraaie treffer: Ruud Steijvers slingerde de bal halfhoog voor. De bal ging voorbij aan Philip Weyschede, maar Yannick Koevermans rondde hem met een fraaie volley alsnog af. Wie gedacht had dat hiermee het pleit wel beslecht was kwam bedrogen uit. Nog geen twee minuten later mocht de V.O.C.-defensie van geluk spreken dat de TAC’90-spits een vrije scoringskans via de onderkant van de lat in de veilige handen van Michiel deed belanden. Tien minuten later lag de bal dan toch echt achter Michiel: nadat de strak leidende arbiter een overtreding op het middenveld had weggewoven, kon een speler van TAC’90 ongehinderd door de het hart van de V.O.C.-verdediging slalommen en van dichtbij de 1-1 scoren.

Pas toen werd het V.O.C. menens. De ene voorzet na de andere ging richting het vijandelijke doel en wederom was het Ruud die Philip, in de tachtigste minuut, in stelling bracht. Zijn schuiver vond de vuisten van de doelman, maar de terugkaatsende bal werd door Jermaine Varela tegen de touwen geschoten: 2-1. Hiermee was het verzet van TAC’90 gebroken. Guillermo Liesdek rondde vijf minuten voor tijd een paar mooie passeerbewegingen af met een slap rollertje dat de TAC’90-doelman toch te machtig bleek en dezelfde Guillermo gaf ruim in blessuretijd een afgemeten voorzet op de ingevallen Pieter Beerenboom. Laatstgenoemde had net daarvoor in riante positie in de handen van de doelman gekopt en bleef er nu met een bekeken overstapje wijselijk van af, waarna Yannick met de laatste trap van de wedstrijd de eindstand op 4-1 bepaalde.

Al met al een verdiende en vooral nuttige overwinning, die vertrouwen geeft voor de uitwedstrijd tegen die andere roodzwarten uit de competitie, Olympia. Wij hopen dat u er weer bij bent in Gouda.

Opstelling: Vis, Steijvers, de Vries, Malcorps, van Mechelen (67’ Beerenboom), Varela, Polderman, Koevermans, Liesdek, Weyschede (89’ Straetemans), Stout

This entry was posted in Club Nieuws. Bookmark the permalink.