Onnodig verlies vergroot zorgen V.O.C.

VOC Logo oud-nieuw pms web

Onder toezien van Mark Weel, de nieuwe hoofdtrainer van volgend jaar, heeft V.O.C. het goede spel van de tweede helft van vorige week geen vervolg kunnen geven. Waar het voor V.O.C. in het algemeen een goed idee is de bal aan een rood-zwart shirt te geven, is dat niet de bedoeling als je tegenstander in rood-zwart gestreept speelt. Tel daarbij op een te statisch middenveld dat de bal te weinig opeiste en dieptepassen die hun doel niet bereikten en het gevolg laat zich raden: in de eerste helft geen noemenswaardige wapenfeiten voor ons vlaggenschip. Niet dat Olympia daar nu zoveel tegenover zette: alle acties begonnen daar bij aanvoerder Dennis Jongeneele, die alle vrije trappen en hoekschoppen met matig gevolg opeiste. De 1-0 kwam dan ook na een halfuur spelen (letterlijk) uit de lucht vallen: een hoge vrije trap van Jongeneele was erg lang onderweg, maar onze centrale verdedigers legden Olympia-spits Laurens Boogaard geen strobreed in de weg om van dichtbij (zo dichtbij dat de V.O.C.-aanhang zich afvroeg of Michiel Vis niet zelf had moeten uitrukken) binnen te koppen.

Na de rust, met Pieter Beerenboom voor Philip Weyschede, aanvankelijk hetzelfde beeld: V.O.C. kreeg een aantal vrije trappen in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied die niet tot het gewenste resultaat leidden en Michiel ranselde een hard schot uit zijn doel. V.O.C. drong gaandeweg wat aan en het was jammer dat Pieter bij een corner de bal te zacht tegen de benen van de Olympia-doelman schoot. In de 75e minuut veerde de VO.C. aanhang op: Pieter werd ruim binnen de beruchte lijnen van het strafschopgebied gevloerd. Penalty! De scheidsrechter legde echter tot ieders verbazing de bal buiten het zestienmetergebied en de vrije trap ging vervolgens hoog over.

Het spel golfde daarna op en neer en V.O.C. perste er zowaar een slotoffensief uit dat in blessuretijd leidde tot twee gevaarlijke corners, waarbij de tot extra spits naar voren gestuurde Guust Malcorps de pech had dat zijn kopbal de paal trof.

Al met al een teleurstellende middag waarop V.O.C. zich niet uit de gevarenzone wist te spelen. Volgende week de uitwedstrijd tegen het hooggeplaatste Alphense Boys. Wij hopen op een wat grotere supportersschare dan hedenmiddag. Onze jongens kunnen uw hulp goed gebruiken!

Opstelling: Vis, Malcorps, Hitzerd, de Vries, Van Mechelen, Driessen (65` Straetemans), Koevermans, Varela, Weyschede (46` Beerenboom), Liesdek, Stout

Gele kaarten: de Vries, van Mechelen, Varela

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.