V.O.C. – WOERDEN 2-0: V.O.C VECHT ZICH NAAR VERDIENDE OVERWINNING

voc woerden

Het V.O.C. publiek liet zich door de overgang naar de zomertijd niet van de wijs brengen. De meeste toeschouwers waren goed op tijd voor de aftrap, vermoedelijk aangemoedigd door het fijne voorjaarszonnetje. Het spel van ons kroonteam was niet direct oogstrelend. Woerden, dat weinig anders heeft dan de eer om voor te strijden (volgend jaar hebben zij geen zondag prestatie elftal meer) had aanvankelijk het beste van het spel. Niettemin bleef onze verdediging gemakkelijk overeind. Naarmate de eerste helft vorderde kregen wij wat meer aandeel in het spel en eigenlijk ook betere en echte kansen. Robbert Stout en Pieter Beereboom treuzelde beiden, waardoor zeer serieuze kansen onbenut bleven. Toch kwam nog voor de rust de beloning voor de ijver. Ruud Steijvers had al twee pogingen voor een goede voorzet verspeeld. Driemaal is scheepsrecht. Ruud draaide vanaf rechts de bal prachtig achter de Woerdense verdediging en Robbert Stout rondde fraai af.  Scoren gaat ons moeilijk af, maar we krijgen ook weinig doelpunten tegen. Misschien was dit wel genoeg. De rust werd in ieder geval zonder kleerscheuren gehaald.

Robbert moest in de kleedkamer achterblijven met, wat later bleek, een gebroken middenvoetsbeentje. Met Jeroen Straetemans in zijn plaats werd de voorsprong verdedigd. Woerden was ook in het eerste gedeelte van de tweede helft wat beter. Slechts een enkele keer werd het echt gevaarlijk voor het doel van Michiel. Eenmaal moest hij echt handelend optreden en werd hij vervolgens geholpen door een fantastisch blok van Derk Hitzerd. Daarna volgde een curieus moment in de wedstrijd. Guillermo stoomde op naar het vijandelijk doel en de scheidsrechter zag een overtreding. De Woerdenaren dachten daar anders over en maakte dit in woord en gebaar duidelijk. De onrust werd vooral aangewakkerd door de grensrechter van Woerden die tot op de penaltystip (!!) kwam vertellen wat hij ervan vond. Tumult en uiteindelijk een rode kaart voor Nico van Mechelen en een speler van Woerden. De actie van de grensrechter bleef vreemd genoeg onbestraft. De vrije trap, op een zeer interessante positie leverde niets op. Met 10 tegen 10 werd de ruimtes groter en daar wisten wij eindelijk weer eens van te profiteren. Een scrimmage in eigen strafschopgebied leidde de prachtige goal van Guillermo in. De bal kwam met een pass bij hem terecht. Op de middenlijn greep een verdeiger matig in, verschalkte Guillermo de tweede en probeerde hij ditmaal niet tot aan de achterlijn te komen, maar haalde hij juist binnen het strafschopgebied schitterend uit. Een mooie beloning voor zijn werklust deze wedstrijd.

Woerden raakte nog meer geïrriteerd en nam de scheidsrechter voortdurend op de korrel wat leidde tot een tweede gele kaart voor de Woerdense aanvoerder. Daarmee was het laatste verzet gebroken en tikte onze mannen de wedstrijd behendig uit.

Deze wedstrijd en het resultaat laten zien dat wij meer kunnen dan grossieren in gelijke spelen en kleine nederlagen. Volgende week uit tegen Nieuwerkerk. Een overwinning maakt dat wij de degradatiezone definitief verlaten. Komt allen weer aanmoedigen. Het is maar een kwartiertje rijden (op de fiets een halfuurtje).

Opstelling V.O.C:

Michiel Vis, Ruud Steyvers, Martijn de Vries, Derk Hitzerd, Nico van Mechelen, Yannick Koevermans, Jermaine Varela, Boris Polderman, Pieter Beereboom (Guust Malcoprs), Guillermo Liesdek (Bas van der Storm), Robbert Stout (Jeroen Straetemans).

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.