Belangrijke punten gaan mee uit Nieuwerkerk

nieuwerkerk-voc

Het was zwaar de strijd, de rust is zoet, het elftal speelde kranig. Wij zijn tezamen welgemoed, het biertje smaakt ons danig. Dat was het gevoel bij de meegereisde supporters, waarvan een groot aantal op de fiets, vanmiddag.

Onze mannen pakten de volle drie punten tegen de roodzwarten uit Nieuwerkerk. De aanwezige toeschouwers kregen in een heerlijke lentezonnetje een tumultueuze wedstrijd voorgeschoteld. Vandaag speelden Guust Malcorps en Jeroen Straetemans voor de geblesseerde Robbert Stout en de geschorste Nico van Mechelen, en op de reservebank louter A-spelers. In het prachtig wit spelend was het begin van de eerste helft volledig voor V.O.C., met mooie aanvallen op het doel van Nieuwerkerk. Nieuwerkerk beperkte zich tot het rondspelen van de bal zoals we dat van het Nederlands elftal ook kennen. Het was Yannick Koevermans die de terechte goal scoorde uit een mooie voorzet van Derk Hitzerd door knap bij de tweede paal in te koppen.

Na een halfuur spelen bleek de scheidsrechter zodanig geblesseerd te zijn aan zijn bovenbeen dat de wedstrijd 10 minuten gestaakt werd. Nieuwerkerk kwam beter terug uit deze onderbreking en had met enkele omzettingen en meer agressie en bewegende spelers meer overwicht voor de rust. Dit leidde echter niet tot noemenswaardige situaties voor het doel van Michiel Vis. De V.O.C. spelers en aanhang konden rustig aan de thee met een terechte 0-1 ruststand.

De tweede heft begon direct onstuimig. Iets meer druk op het doel van V.O.C., maar onze mannen bleven rustig. De erg goed spelende Martijn de Vries werd na een goede onderschepping hard onderuit gehaald door een aanvaller van Nieuwerkerk zonder kans om de bal te spelen. Hij kon direct de kleedkamer opzoeken. V.O.C. benutte de numerieke meerderheid echter niet door de bal zelf rond te spelen en geduldig op zoek te gaan naar kansen. De tien van Nieuwerkerk zette met hernieuwde energie aan, richting het doel van Michiel. Na een snelle omschakeling van Nieuwerkerk leek Michiel de bal weg te kunnen schieten. Hij kwam helaas net buiten de zestien te laat en liep hard tegen de tegenstander aan. Ook Michiel kon er met rood vanaf. Met Bas Bosman voor Jeroen lieten onze mannen zien hoe je een overwinning uit het voer kunt slepen. Bas kende geen zenuwen en weerde zich prima in het doel. Ook Dano Vloemans die in de tweede helft in het veld was gekomen voor Jermaine Varela, speelde een uitstekende wedstrijd. Nieuwerkerk creëerde ondanks een aantal onoverzichtelijke situaties voor het doel van Bas eigenlijk geen echte kansen. V.O.C. bleef geconcentreerd spelen. Met name Boris Polderman speelde weer een uitstekende wedstrijd op het middenveld. Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Bas van der Storm, in het veld gekomen voor Pieter Beereboom, nog knap te ontsnappen aan twee verdedigers van Nieuwerkerk, maar schoof de bal helaas net naast.

De overwinning kon door de spelers op het veld gevierd worden. Het is goed om te zien dat ons eerste onder leiding van Robert Verbeek met veel strijdlust, een goede wedstrijdmentaliteit en prima veldspel de weg omhoog weet te vinden in de eerste klasse. En de waarde van een reservebank met zelf opgeleide spelers die toegevoegde waarde hebben is een mooi compliment voor onze eigen jeugdopleiding. Hopelijk kan komende zondag tegen OVV thuis de stijgende lijn worden vastgehouden, ondersteund door onze eigen supportersschare. Winst tegen OVV thuis, en twee weken later ook thuis tegen Poortugaal kunnen al doorslaggevend zijn.

Opstelling V.O.C:

Michiel Vis, Ruud Steijvers, Martijn de Vries, Derk Hitzerd, Guust Malcorps, Yannick Koevermans, Jermaine Varela (Dano Vloemans), Boris Polderman, Jeroen Straetemans (Bas Bosman), Pieter Beereboom (Bas van der Storm), Guillermo Liesdek.

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.