V.O.C. speelt zich veilig op Rotterdamse zondag

Op een geweldige zondag voor Rotterdam, Feyenoord kampioen, Sparta handhaaft zich net zoals Excelsior, heeft ons eerste elftal zich veilig gespeeld in de uitwedstrijd tegen CVV Zwervers. Volgend jaar dus weer eerste klasse voor ons keurkorps, en dat is verdiend. Onder leiding van Robert Verbeek speelden onze mannen een aantal goede wedstrijden, met name in de laatste periode. Ondanks veel personele wisselingen gedurende het gehele seizoen wist Robert Verbeek een herkenbaar elftal en speelwijze neer te zetten. En met een aantal debuterende jeugdspelers in de tweede seizoenshelft hebben we kunnen zien dat de toekomst er rooskleurig uitziet.

Het handjevol V.O.C.’ers die de kampioenswedstrijd van Feyenoord hadden getrotseerd zagen onze mannen goed beginnen met de wedstrijd. De reeds gedegradeerde tegenstander werd het eerste kwartier onder druk gezet met veel positiewisselingen en verzorgd voetbal. De eerste keer dat de tegenstander in de buurt van ons eigen doel kwam, was het echter meteen raak. Uit een corner stuiterde de bal ongelukkig tegen de arm van Martijn de Vries, waarop de scheidsrechter naar de penaltystip wees. Michiel raakte de matig ingeschoten strafschop maar kon niet voorkomen dat de bal in het net verdween. V.O.C. leek even uit balans, maar schakelde daarna het tempo omhoog. Uit een prima verdedigende actie van Martijn de Vries op de rand van het eigen strafschopgebied stoomde hij door over de middenlijn., ondertussen verschillende tegenstander passerend. Hij speelde de bal uitstekend in de loop van Philip Weijschede die alleen voor de keeper doeltreffend afrondde. Daarna was het weer eenrichtingsverkeer richting het doel van CVV Zwervers, zonder echt grote kansen.

Direct na rust waren er prima mogelijkheden voor Guillermo Liesdek en Pieter Beereboom, en dat waren ook meteen de laatste noemenswaardige gebeurtenissen. CVV Zwervers wilde wel, maar kon niet, en V.O.C. vond het, met de kennis van de standen op de andere velden, ook wel goed. Dat gaf trainer Robert Verbeek ook nog de mogelijkheid om de kampioenen van zaterdag, JO19-1 won zaterdag overtuigend met 3-1 van Xerxes en speelt komend seizoen in de 4e divisie, in te laten vallen. Dano Vloemans en Bas vd Storm konden zo nog een aantal speelminuten pakken.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van onze mannen is op dinsdag 11 juli, als er tegen Sparta gespeeld wordt om de John Kerstholt Bokaal. Reserveer deze datum alvast in uw agenda. Het belooft weer een groot feest te worden!

Opstelling V.O.C: Michiel Vis, Ruud Steijvers, Martijn de Vries, Derk Hitzerd, Guust Malcorps, Pieter Beereboom (Quinten Lacrum, 85), David Verbaan, Yannick Koevermans (Dano Vloemans, 80), Jeroen Straetemans, Guillermo Liesdek, Philip Weijschede (Bas vd Storm, 65).

This entry was posted in Club Nieuws. Bookmark the permalink.