JO19-1 Kampioen!

A1 kampioen

Wat een wedstrijd en wat een spanning, maar het is gelukt JO19-1 is kampioen en promoveert naar de 4e divisie!

Na 24 wedstrijden in de hoofdklasse stonden de boys van JO19-1 en XerxesDZB JO19-1 qua punten gelijk met 55 punten. Ondanks een veel beter doelsaldo (+27) en beter onderling resultaat (2-1 nederlaag uit; 4-1 overwinning thuis) was een beslissingswedstrijd nodig om de kampioen aan te wijzen in de hoofdklasse. De KNVB schrijft dat namelijk in deze leeftijdscategorie voor, terwijl dat op het hoogste niveau, bij senioren, andere regels gelden. Laten we zeggen merkwaardig.

Door de vele gelijkspelen (7) in uitduels liep JO19-1 bijna het hele seizoen achter de feiten aan en mochten zij blij zijn dat XerxesDZB in speelronde 21 en 22 tegen een nederlaag aanliep. Hetgeen uiteindelijk resulteerde in een gelijk punten aantal, waardoor beide teams veroordeeld waren om een finale te spelen.

Onder grote publieke belangstelling werd de wedstrijd gespeeld bij Alexandria’66  op het sportcomplex Oosterflank onder wisselende weersomstandigheden. Er waren momenten dat het droog was, maar ook dat het met bakken uit de lucht kwam.

In de eerste helft had V.O.C. bij balbezit een licht overwicht, hetgeen leidde tot twee kansen: een afstandsschot met links van Kas en een afgekeurde treffer van Bas van der Storm na doorkoppen van Raúl wegens buitenspel. XerxesDZB daarentegen had haar opstelling aangepast aan de speelwijze van V.O.C. en was gemotiveerd om het kampioenschap naar het Faas Wilkes complex mee te nemen. XerxesDZB verdedigde fanatiek, won veel tweede ballen en werd gevaarlijk door lange ballen op de spitsen. Dit resulteerde op een flitsend schot van buiten de 16 die door Bas Bosman uit de verre hoek werd getikt.

In de tweede helft liep de spanning op vooral nadat XerxesDZB na een corner in de 52e minuut op voorsprong kwam. De bal ging van de ene zijde van het veld naar de andere, werd opnieuw laag voorgezet en werd door een vrijstaande speler ingetikt (0-1). XerxesDZB zakte hierna steeds verder in en loerde op de counter, terwijl V.O.C. de druk steeds verder opvoerde. In de 72e minuut werd Ties aan de rechterzijde van het veld in de diepte gelanceerd, speelde zijn direct tegenspeler uit en legde de bal breed, waarna Bas van der Storm de gelijkmaker in kon schieten (1-1). XerxesDZB kon zich niet meer alleen focussen op verdedigen, waardoor er meer ruimte op het veld kwam met als gevolg kansen voor onze boys. In de 80e minuut brak Bas door de verdediging van XerxesDZB heen en werd hij gevloerd door de keeper, waarna de leidsman V.O.C. een penalty gaf. Dano bleef koel en zorgde voor de 2-1 voorsprong.  Twee minuten voor het officiële einde van de wedstrijd maakte Bas er zelfs met een lopje 3-1 van na goed doorkoppen van Kas.

De wedstrijd was gespeeld. XerxesDZB probeerde wel, maar kon niet meer. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading en kon het echte feest beginnen. Eerst op V.O.C. waar het team en begeleiding werd gehuldigd door het bestuur en jeugdbestuur. Aansluitend werd nog even doorgefeest bij de familie van Tommer.

Bedankt, Wayne, Christo en alle spelers van de selectie. Wat hebben we een geweldig seizoen gehad en hoe mooi is het geëindigd. Een echte teamprestatie. Volgend jaar 4e divisie!

Opstelling zoals trainer/coach Wayne Delgado en assistent Christo van Hulst het veld instuurden:

Bas Bosman – Tim van den Bosch – Steven Tuns – Floris Fokma (Tommer Ehrlich) – Antonie Louter (Calvin Action) – Dano Vloemans – Martijn Larsson (Jorit van Hezik) – Raúl Kertodikromo (Xavi Wiersma) – Bas van der Storm – Kas Dullemans – Yannick Drijfhout (Ties Vroom)

Bank:

Tristan Smallegange – Ruben Soares

Foto’s: https://www.flickr.com/photos/127425209@N04/albums/72157680603762234

This entry was posted in Voetbal Jeugd. Bookmark the permalink.