Hoogland – V.O.C. 0 – 0: Terechte remise in het noorden van de provincie Utrecht.

Wanneer ons kroonteam voor het laatst net buiten Amersfoort een competitiewedstrijd speelde is niet bekend, maar dat zal zeker voor de oorlog zijn geweest en dan bedoelen we die van 1914-1918.

Toen bestond V.V. Hoogland (kortweg V.V.H.) nog niet. Zij profileren zich immers met ‘sedert 1946’ Het zal Victoria uit Hilversum wel geweest zijn.

Er was -voor V.O.C. begrippen-  een goede opkomst van het publiek. Zo’n 350 bezoekers zoomden het veld en daarnaast bleven er nog eens pakweg 100 in het gezellige clubhuis, waar de pitchers snel en veelvuldig volgetapt werden.

V.O.C. startte met goed combinatiespel. Vooral van achteruit zag het er aardig uit. De tegenstander speelde wat opportunistischer en gedurende het verloop van de eerste helft kregen zij daarmee een groter aandeel in het spel. Dit leidde tot een aantal hele en halve kansen. Gelukkig was telkens een blakende Michiel op zijn post. Het nakende vaderschap doet hem goed!

Eenmaal leek Michiel geklopt, maar de bal belandde op de lat; de bovenkant, dat dan wel. Wij konden zeer tevreden zijn met een 0 – 0 ruststand.

In de kleedkamer kon trainer Mark van Weel de troepen nog weer een keer ordenen. Dit was nodig daar al snel in de wedstrijd het verdedigingscentrum tweemaal opnieuw samengesteld moest worden. Zowel Stijn Houben, als Derk Hitzerd viel uit met een spier-blessure.

In de tweede helft een veel energieker V.O.C. De vleugels die door Quinten Lacrum en Robbert Stout bezet werden, zorgden voor het nodige gevaar. Helaas kwam steeds die ultieme voorzet net niet van hun voeten. Ook hun eigen inzetten vonden een verdediger of de V.V.H.-keeper op hun weg. Het dichtste bij een doelpunt was invaller Yannick Koevermans, die een mooie aanval dacht af te ronden, maar zijn inzet op de lat zag belanden.

Het eindresultaat 0 – 0 doet een saaie wedstrijd vermoeden, maar dat was het niet. Twee teams die aan elkaar gewaagd waren en die beide een helft het betere van het spel hadden, maakt dat het resultaat in overeenstemming met het spelbeeld genoemd kan worden.

Volgende week weer uit, maar dan tegen Spartaan ’20, aanvang 14.30

Voor de supporters: denk aan Feyenoord – Ajax, ook om 14.30 op zuid.

Opstelling V.O.C.

Michiel Vis, Derk Hitzerd (Max Driessen), Stijn Houben (Tom Wigmans), Martijn de Vries, Nico van Mechelen, Ivar Lammers, Jermaine Varela, Bas Polderman, Quinten Lacrum, Michiel Broeders (Yannick Koevermans), Robbert Stout.

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.