Onverdiende nederlaag V.O.C tegen BMT: 2-1

Onverdiende nederlaag V.O.C tegen BMT: 2-1

Op zeer frustrerende wijze is V.O.C in Den Haag tegen BMT met 2-1 de boot in gegaan. De tegenstander deed er 90 minuten lang alles aan om V.O.C te intimideren en uit zijn spel te halen, maar daar kan de nederlaag niet aan worden opgehangen. Wel aan het aantal gemiste kansen.

Al na 5 minuten had V.O.C grote kansen gekregen om op voorsprong te komen, na mooie snelle aanvallen. Toen daarna echter in de opbouw slordig balverlies werd geleden lag de bal zomaar achter Michiel Vis en moest V.O.C op jacht naar de gelijkmaker. BMT probeerde dat te verhinderen met hard en af en toe gemeen spel. De scheidsrechter floot gelukkig een goede wedstrijd en trad op waar hij kon. Hem kan niet verweten worden dat hij geen ogen in zijn achterhoofd heeft. Zeker een elleboog tegen Martijn de Vries had een donkerrode kaart op moeten leveren. Gelukkig liet V.O.C het na om in te gaan op de vele provocaties en bleef het goed voetballen. De 1-1 viel dan ook zeer verdiend, gemaakt door Ivar Lammers. Hij schoot kiezelhard raak, nadat een voorzet door een aantal anderen werd gemist. V.O.C had daarna de kansen om op voorsprong te komen, maar liet dit na. Er kon dus wel geconcludeerd worden dat de ploeg van Mark Weel zichzelf te kort deed.

Na rust kwam de wedstrijd moeizaam op gang, echter na 60 minuten nam V.O.C het heft weer stevig in handen. Er volgden wederom grote kansen, en Yannick Koevermans had de 1-2 moeten maken. Zijn intikker van dichtbij was helaas recht op de keeper. Ook Jermaine Varela kreeg een dot van een kans die erin had gemoeten, ware het niet dat hij de bal niet lekker genoeg op zijn hoofd kreeg. Vlak voor tijd sloeg het noodlot toe voor V.O.C. BMT counterde snel en Michiel Vis kwam ver zijn doel uit. Hij werd omspeelt, waarna de 2-1 zeer tegen de verhoudingen in een feit was. Er werd nog wel wat tijd bijgeteld naar aanleiding van het enorme tijdrekken van Haagse zijde, maar dat leverde geen gelijkmaker meer op.

Een ontzettend zure nederlaag voor V.O.C dat helemaal niet slecht voor de dag kwam. Het enige dat de ploeg zichzelf kan verwijten is dat de kansen niet benut werden. Met dit veldspel kan er gelukkig met vertrouwen worden toegeleefd naar de volgende wedstrijden. V.O.C heeft het absoluut in zich om in deze competitie voor de bovenste plekken mee te doen.

Volgende week geen competitie, maar wel een bekerwedstrijd. We gaan op bezoek bij 3e-klasser Hillegersberg, met hopelijk een weerzien met onze ‘verloren zoon’ Felix Verhaar.

Opstelling VOC: Vis; Wigmans, Varela, de Vries, van Mechelen (Polderman); Lammers, Driessen, Koevermans; van der Kroft (Lacrum) , Broeders, Stout

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.