Spartaan ‘20 – V.O.C. 0 – 1

Helaas waren de mensen die er in de Kuip niet meer bij konden, niet naar het andere voetbalbolwerk van zuid gekomen: het aloude Oldegaarde. Slechts een handjevol supporters van Spartaan en veel van de gebruikelijke V.O.C.-volgers kwamen aanmoedigen. Aan de toegangsprijs ligt het niet: bij Spartaan mag je, zoals bij V.O.C., gratis naar binnen.

Het gebrek aan belangstelling gaat zelfs zover dat in de rust in het clubhuis iemand vraagt: ‘Hoeveel staat het daarbuiten?’ Daar zou de K.N.V.B. nog eens over na moeten denken bij het verkopen van uitzendrechten van de eredivisiewedstrijden.

Er waren weer wat wijzigingen in de opstelling. Het meest opmerkelijke was wel dat Robbert Stout als linksachter aantrad. Zowel positioneel als fysiek ging hem dat goed af en hij kreeg ook flink de ruimte voor aanvallende acties. Door de afwezigheid van Robbert voorin was er weer ruimte voorin voor José. De wisselwerking tussen deze twee zorgde in de eerste helft voor het meeste gevaar.

Gelukkig voor Yannick kon hij weer vanaf het middenveld ‘komen’ en juist dit leverde ook het belangrijkste wapenfeit van de wedstrijd op. Een goede combinatie tussen José en Robbert speelde die laatste vrij. Robbert benutte de ruimte voor een afgemeten voorzet die voor de inkomende Yannick onberispelijk en benedenhoek werd geprikt. Een prachtig doelpunt in een verder wat fletse eerste helft. V.O.C. had voetballend duidelijk meer te bieden dan Spartaan, maar kon dit niet in kansen, laat staan doelpunten tot uitdrukking brengen. Spartaan speelde erg opportunistisch, maar kon eenvoudig van ons doel weggehouden worden.

In de tweede helft was Spartaan nadrukkelijker aanwezig en dan vooral fysiek. Vele zware overtredingen -die door het Spartaan-publiek als mannelijk werden gekwalificeerd- werd door de V.O.C.-spelers gelukkig als zodanig geïncasseerd. De scheidsrechter had er goed het oog in bestrafte telkens gepast. Wellicht had de aanslag op Michiel zwaarder bestraft moeten worden. Het enige doel was Michiel te blesseren en dat lukte. De scheidsrechter koos wijselijk voor geel, om de gemoederen niet nog verder te verhitten. Dat werd wel gedaan door de Spartaan(se) begeleiding die het met de voorbeeldfunctie niet al te nauw nam.

De wedstrijd bleef toch wel spannend om dat V.O.C. niet in staat was een tweede doelpunt te maken. Echte hachelijk momenten voor ons eigen doel zijn er niet geweest en de punten gingen dan ook terecht mee ‘onder de tunnel door’ naar de Hazelaarweg.

Volgende week thuis tegen Nieuwerkerk, aanvang als altijd 14.00

Voor de supporters: na de wedstrijd de altijd gezellige ‘Game-On Borrel’

Opstelling V.O.C.

Michiel Vis, Tom Wigmans, Jermaine Varela, Martijn de Vries, Robbert Stout, Ivar Lammers, Yannick Koevermans, Boris Polderman, Quinten Lacrum (Badr Doumou), Michiel Broeders, José Minarro (Douwe van der Kroft)

Doelpunt: Yannick Koevermans

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.