Meisjes MO9-1 spelen voorwedstrijd bij VOC-Delft

mo91

Een spannende dag voor de meiden van de MO9-1. Op zondag 19 november mochten zij de voorwedstrijd spelen bij het duel tussen VOC en Delft. Een uitgelezen kans om te laten zien wat ze kunnen!

De meisjes van MO9-2 werden uitgenodigd als tegenstander, omdat Delft nog geen MO9-meisjesteam heeft. Op zich zou het geen probleem zijn om tegen een jongensteam te voetballen. Dat doen deze meiden zo vaak. “Vergeleken met jongens zijn meisjes van deze leeftijd vaak socialer in hun spel”, zegt coach Rutger Wolfson. “Ze voetballen meer als een team, ze spelen meer over en zijn er minder op gericht om altijd zélf te scoren. Dat kan vaak een behoorlijke voorsprong geven.”

Gelukkig namen de meiden van MO9-2 de uitdaging graag aan. En zij scoorden meteen het eerste doelpunt. Uiteindelijk won de MO9-1 met 6-2.

Het mooiste moment van deze dag moest toen nog komen, want de heren van Heren 1 stonden te trappelen om hand in hand met de meiden het veld op te lopen.

Milou van Itallie werd uitgeroepen tot speler van de week. Zij kreeg een voetbal die ter plekke door alle spelers van Heren 1 werd gesigneerd. Als een echte teamspeler besloot zij dat deze bal niet alleen voor haar, maar voor het hele team is. Hij mag als een wisseltrofee iedere week met een andere speelster mee naar huis.

Van links naar rechts (MO9-1)

Jasmijn Stevens, Julia Boot, Roos Huijkman, Milou van Itallie, Bente van Poppel, Mira van den Boom, Claire de Beaumont, Franka Wolfson.

Van links naar rechts (MO9-2)

Lois, Nienke, Tess, Juliana, Yke, Anna, Senna en Emma.

This entry was posted in Voetbal Jeugd. Bookmark the permalink.