Michiel Vis redt 3 punten voor V.O.C tegen Delft: 2-0

V.O.C was na een moeizame thuiswedstrijd tegen Delft zeer tevreden met een kleine overwinning. Ondanks dat het de wedstrijd domineerde, mocht de ploeg van Mark Weel uiteindelijk keeper Michiel Vis danken dat er geen onnodig puntverlies werd geleden.

Delft kwam als hekkensluiter naar Rotterdam, en deed dat met een indrukwekkend aantal tegendoelpunten. Tegen koploper Unitas verloren zij zelfs met 9-0. Delft kwam zeker in de eerste helft echter beter voor de dag dan op basis van die cijfers verwacht mocht worden. Dat lag ook aan V.O.C, want dat speelde erg slordig en gehaast, waardoor vloeiende aanvallen een zeldzaamheid waren. Kansen werden er wel gecreëerd, maar hier werd te lichtzinnig mee omgesprongen. Zo kon het gebeuren dat Delft enkele minuten voor rust zomaar op voorsprong had kunnen komen. Weliswaar in duidelijke buitenspelpositie kon een Delftse aanvaller richting het doel van Michiel Vis oprukken en hij probeerde het met een mooie boogbal, maar wonder boven wonder kon Michiel de bal nog keren. Een redding om in te lijsten. Even later kwam V.O.C zelf op voorsprong dankzij Douwe van der Kroft. Yannick Koevermans legde binnen het strafschopgebied goed terug, waarna Douwe een paar verdedigers doldraaide en koelbloedig afrondde. Een prachtige goal op een heerlijk moment, want twee minuten later floot de scheidsrechter voor de rust.

In de tweede helft zat er meer structuur en rust in het spel van V.O.C. Delft kwam eigenlijk niet meer in de buurt van het doel van Michiel en V.O.C kreeg kansen op een tweede goal. De Delftse keeper wist dit met enkele mooie reflexen te voorkomen, waardoor zijn ploeg het geloof in een resultaat behield. Een spannende slotfase kon daardoor worden verwacht, omdat er in een wedstrijd als deze bijna altijd nog wel een kans voor de tegenstander komt. Die kwam er dus, en geen kleintje ook. Een Delftse aanvaller kon na een pass door het hart van de V.O.C-verdediging volledig vrij op Michiel af en had alle tijd om een hoek uit te kiezen. Hij had echter buiten de uitblinkende doelman gerekend, die tot opluchting van alles wat V.O.C was een doelpunt voorkwam. Delft bleef het daarna, mede dankzij de stand, vol goede moed proberen met ruimte voor de thuisploeg tot gevolg. Daarvan kon Douwe uiteindelijk profiteren, toen de Delftse keeper heel ver zijn doel uit kwam. Redelijk simpel besliste hij van een meter of 40 de wedstrijd, met zijn tweede treffer.

Zeker geen makkie vandaag voor V.O.C. Het spel was niet onder de maat, maar uiteindelijk mogen de rood-zwarten hun keeper toch wel bedanken dat de punten in eigen huis bleven. In de kop van de ranglijst leden een aantal teams puntverlies, waardoor V.O.C zich daar nu wat steviger genesteld heeft. Hopelijk kunnen we volgende week weer een overwinning bijschrijven in de uitwedstrijd tegen Olympia. Een pittig duel, dat de afgelopen twee seizoen verloren ging. Uw steun is dus hard nodig in Gouda!

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.