Primeur: 010 Dutch E-Soccer League bij VOC in de winterstop !

Dutch E-soccer league
Vind je het leuk om FIFA 18 te spelen en wil je de (lange) winterstop op een leuke manier doorbrengen ? Dat komt goed uit, want VOC is één van de zes Rotterdamse clubs die meedoet met de 010 Dutch E-Soccer League. Tijdens de aankomende voetbalwinterstop organiseert het eSports House 010 in samenwerking met Rotterdam Sportsupport de 010 Dutch e-Soccer League, ofwel de Rotterdamse voetbalclub FIFA18 competitie. Zes Rotterdamse amateurverenigingen, te weten Spartaan ’20, Blijdorp, Overmaas, XerxesDZB, TransvaliaZW en VOC gaan het in deze competitie tegen elkaar opnemen. De bedoeling is dat er duo’s worden gevormd per leeftijdscategorie van iedere deelnemende club en dat het niet alleen gaat om de gamescore maar dat er ook prijzen vallen te winnen met het in praktijk brengen op het ‘echte’ veld van de skills die in de FIFA game voor komen.
Wat houdt het in ?
De competitie bestaat uit een Club Qualifier waarin de beste Clubteams per leeftijdscategorie worden geselecteerd. Deelname staat open voor de JO 19, JO 17, JO 15 en JO 13. Vervolgens worden er wedstrijden bij alle zes deelnemende verenigingen gespeeld. Per leeftijdscategorie spelen de clubteams tegen elkaar in duo’s om de eerste plek in hun rank. Vervolgens spelen ze in de Grand Final in het eSports House 010 om de titel “Best of 010”.

Rotterdam Sportsupport zal tijdens de competitiedagen een beweeg element toevoegen. Dit wordt gedaan om bewegen te stimuleren. Aan het bewegen wordt ook een competitie-element gekoppeld. Op het veld wordt namelijk onder de verenigingen gestreden om de titel ‘’Beste Real FIFA skills’’. De skills oefeningen uit FIFA worden vertaald naar competitieve skills op het veld, waarbij alle leeftijdscategorieën samenwerken om de verenigingstitel.

Wanneer is het ?

De 010 Dutch e-Soccer League wordt gespeeld van 4 januari t/m 2 februari 2018. Op xx januari vindt de Club Qualifier bij VOC plaats. De exactetijd wordt nog bekend gemaakt. De geselecteerde teams spelen tussen 13-28 januari 2018 in 6 speeldagen uit -en thuiswedstrijden tegen de 5 andere clubs. De Grand Final is op 2 februari 2018in het e-Sport House 010 (vlakbij de Kuip) en zal live worden uitgezonden op Twitch.

Hoe kan je mee doen ?

Inschrijven doe je in duo’s en kan vanaf nu via http://010.dutchesoccerleague.nl/. De inschrijving is open voor alle teams en alle leeftijdscategorieën. De inschrijving sluit op 14 december a.s. dus wees er snel bij  ! De uiteindelijke competitie wordt gespeeld in de categorieën O19, O17, O15 en O13. Dit betekent dat alle spelers onder 13 jaar strijden om slechts 2 plekken voor de competitie. Laat dit echter geen belemmering zijn om in te schrijven voor de Club Qualifier; we willen graag zoveel mogelijk spelers kennis laten maken met deze nieuwe vorm van competitie.

Om alvast je e-Soccer skills te oefenen, kan iedereen tussen 1 en 14 december op VOC oefenen op 2 speelsets. In deze periode zullen er in ons clubhuis twee grote schermen aanwezig zijn met playstations. Daar kunnen onderling wedstrijdjes worden gespeeld en kunnen de duo’s worden gevormd (voorzover dat nog nodig is).

Hieronder nog even alle data op een rij. De reguliere competitie staat in deze periode stil (winterstop), dus dit initiatief biedt een mooie gelegenheid om sportief bezig te blijven! Schrijf je dus nu in via http://010.dutchesoccerleague.nl/.

Wij hopen op een massale inschrijving en kijken uit naar een leuk e-soccer event ! Mochten er nog vragen zijn dan kunnen jullie contact opnemen met een van de hieronder genoemde personen.

Namens de Jeugdvoetbalcommissie,
Harald Harbers (hharbers@hotmail.com)
Maurice Verhoeven (mhsverhoeven@icloud.com)
This entry was posted in Voetbal Jeugd. Bookmark the permalink.