V.O.C gaat hard onderuit bij Olympia: 3-0

V.O.C leed in Gouda tegen Olympia een inmiddels bijna traditionele nederlaag. Het eerste deel van de wedstrijd waren de Rotterdammers nog de bovenliggende partij, maar nadat het knullig op achterstand kwam, haalde uiteindelijk geen enkele speler een voldoende. Een smadelijke verliespartij was het gevolg.

Het afschuwelijk slechte veld van Olympia hielp V.O.C wederom niet. Het korte combinatievoetbal dat de ploeg graag speelt, werd daardoor namelijk zo goed als onmogelijk gemaakt. Gegeven het feit dat dit in de vorige twee edities van deze wedstrijd ook al het geval was, mocht toch verwacht worden dat V.O.C deze wedstrijd anders aan zou pakken, en bijvoorbeeld wat vaker de lange bal zou spelen. Tegenstander Olympia deed dit een stuk beter en stichtte met opportunistischer spel meer gevaar dan V.O.C. Ook de constant vallende en wegglijdende spelers van V.O.C vielen op, terwijl de Gouwenaren van het gladde veld amper last leken te ondervinden. Dit alles bij elkaar had een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg bij rust tot gevolg. Beide treffers kreeg Olympia cadeau van V.O.C; bij de 1-0 door een opeenstapeling van fouten achterin, en de 2-0 door het al eerder genoemde, voor de zoveelste keer wegglijden. Aangezien V.O.C daar voorin niet genoeg tegenover stelde, was de ruststand niet onlogisch.

Niet lang na de pauze was de 3-0 ook al een feit. Michiel Vis kon eerst nog redden op een hard schot, maar moest daarna toezien dat een inlopende speler simpel de rebound in het lege doel kon schuiven. Daarmee was de wedstrijd natuurlijk helemaal gespeeld. V.O.C probeerde het daarna nog wel, zonder dat het nou echt gevaarlijk werd. Een vierde treffer van Olympia lag hing door gevaarlijke counters eigenlijk meer in de lucht. Met het hoofd gebogen verlieten de mannen van Mark Weel uiteindelijk de Goudse knollentuin. Tot vandaag kreeg V.O.C pas 5 goals tegen, en zo’n ruime nederlaag was dan ook zeker niet verwacht.

Een totale off-day dus voor V.O.C, op een dag dat veel hooggeplaatste ploegen puntverlies leden en we dus goede zaken hadden kunnen doen. Bovenin won vandaag alleen koploper Unitas. Die ploeg liet nog geen punt liggen en lijkt onbedreigd af te stevenen op een kampioenschap. Aan V.O.C de taak om ze volgende week de eerste ‘knauw’ te geven, als de lijstaanvoerder op bezoek komt aan de Hazelaarweg. Voor, tijdens en na de wedstrijd vindt de Bloedhondenborrel plaats. Gezelligheid dus gegarandeerd!

Opstelling VOC: Vis; Wigmans, Varela, de Vries, van Mechelen; Lammers, Driessen, Koevermans; Stout, Broeders, van der Kroft #olyvoc

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.