Er is van alles te doen op VOC gedurende de lange winterstop

winterkampioen

Competitieaangelegenheden

De najaarsreeks bestaat uit 11 wedstrijden en loopt door tot en met het inhaalweekend van 3/4 februari 2018. Zoals gebruikelijk worden de teams vanaf begin december opnieuw ingedeeld voor de voorjaarsreeks. De voorjaarsreeks bestaat ook uit 11 wedstrijden en loopt door tot en met eind mei.

De voorjaarsreeks start in het weekend van 10/11 februari. Er wordt zo veel mogelijk geprobeerd de wedstrijden vanuit de najaarsreeks nog in te plannen in de daarvoor bestemde inhaalweekenden (16/17 december en 3/4 februari).

Wanneer teams nog wedstrijden willen spelen die niet meer door de KNVB ingepland kunnen worden, is het uiteraard toegestaan om onderling nog een datum af te spreken om de wedstrijd alsnog te spelen. Als de thuisspelende vereniging dit dan via de wedstrijdsecretaris aan de KNVB doorgeeft, wordt de wedstrijd alsnog ingepland. Op vrijdag 9 februari wordt de najaarsreeks afgesloten.

Voor de verenigingen staat hieronder het tijdspad met betrekking tot de herindelingen voor de voorjaarsreeks gemeld:

  • De KNVB conceptindelingen zijn op vrijdag 22 december klaar en inzichtelijk voor de verenigingen via SportlinkClub en Voetbal.nl. Let erop dat deze indelingen nog niet definitief zijn op dat moment en dat er dan nog wijzigingen mogelijk zijn.
  • Tussen 22 december en 7 januari kunnen verenigingen de nieuwe indelingen bekijken en indien noodzakelijk nog ‘schieten’ op de gemaakte voorjaarsindelingen. Dit gaat dan alleen om specifieke gevallen. De wedstrijdsecretaris van de vereniging kan hierover dan per e-mail reageren naar de postbus voor competitiezaken.
  • Vanaf maandag 8 januari kunnen er geen verzoeken meer in behandeling worden genomen. Vanaf dat moment worden de nieuwe voorjaarsindelingen aangepast en deze zullen dan op vrijdag 19 januari definitief worden gemaakt. De teams worden dan genummerd en de programma’s worden opgebouwd en ingepland.

OLIEBOLLENTOERNOOI

Op vrijdag 29 december zal er weer het traditionele Oliebollentoernooi voor MO/JO 13/12/11/10/9/8/7 pupillen en de F mini’s worden gehouden. Alle pupillen en F mini’s zullen in gemixte teams tegen elkaar enkele wedstrijdjes spelen. Onder het genot van oliebollen en appelflappen kan het voetbaljaar met veel plezier worden afgesloten.
Het toernooi begint om 12.30 uur, maar iedereen moet om 12.00 uur aanwezig zijn. De prijsuitreiking is rond 16.15 uur.
Om de wedstrijdjes goed en vlot te laten verlopen doen we graag een beroep op ouders en leiders voor teambegeleiding en scheidsrechters om de wedstrijden te leiden.
De inschrijflijsten hangen op de glasplaat bij de commissiekamer, maar liever per mail aanmelden bij, voc.oliebollentoernooi@gmail.com onder vermelding van voor- en achternaam en team, waarin je speelt.
Ouders, leiders en scheidsrechters kunnen zich ook aanmelden via het emailadres of op de inschrijflijsten bij de commissiekamer.

Winterstop

En dan zijn we binnenkort dus toe aan de eerste – lange – winterstop. Wat verandert er dan op VOC? Het idee is om niet te veel te veranderen. Concreet betekent het dat de trainingen gewoon op de gebruikelijke wijze doorgaan, tenzij sprake is van vakantie. Dus net als voorgaande jaren. Ook kunnen teams afwijkende afspraken om toch tijdens de vakantie te trainen maken, dit op dezelfde wijze als voorheen.

Daarnaast hoopt VOC een aantal van de voorjaarswedstrijden te vervroegen in verband met het feit dat de verlengde winterstop zorgt voor een grotere voetbal / cricket overlap in mei 2018. De KNVB staat hier welwillend tegenover, maar op dit moment is hier nog geen zekerheid over te geven.

Blijft over dat sprake is van een nieuw fenomeen, namelijk de langere winterstop.

Wij willen jullie vragen om deze op creatieve wijze in te vullen. Denk daarbij aan oefenwedstrijden, teamuitjes, filmavonden, gezellige samenkomsten met team en ouders met een hapje of een drankje. Ook een mooie wedstrijd van de meisjes tegen de jongens, of een gemengde wedstrijd behoort natuurlijk  tot de mogelijkheden. Kortom, de JVC wil aanmoedigen dat de winterstop wordt aangegrepen om datgene te versterken dat het lidmaatschap van VOC zo bijzonder maakt. Probeer vooral een passende invulling te geven aan de winterstop. Als dat pannenkoeken eten is, is dat ook al mooi. Als het team nieuwe dingen doet en ook nog een paar goede oefenwedstrijden speelt is het helemaal mooi. Bowlen is altijd een optie en zeker gezellig.

Het zou geweldig zijn als alle teams de komende winterstop een mooie invulling geven. We gaan dit evalueren, dus rapporteer zeker hoe de winterstop bevalt.

Met concrete ideeën die reservering van velden of ruimtes behoeven kan contact opgenomen worden met onze verenigingsmanager Fred van Roon en voor oefenwedstrijden het wedstrijdsecretariaat i.v.m. ruimte c.q. de veldindeling (oefenen i.p.v. training hoeft niet afgestemd met het wedstrijdsecretariaat).

De wedstrijdsecretaris deelt mede dat oefenwedstrijden liefst ingepland worden op de zaterdagen 13, 20 en 27 januari 2018. Dit heeft onder meer te maken met het open zijn van bar en de aanwezigheid gastheren voor een kleedkamer.

E-soccer toernooi

VOC is één van de zes Rotterdamse clubs die meedoet met de 010 Dutch E-Soccer League. Zie de website voor details.http://www.v-o-c.nl/2017/11/primeur-010-dutch-e-soccer-league-bij-voc-in-de-winterstop/

Campagne Positief sportklimaat @ VOC

In de winterstop zal VOC ook aandacht besteden aan het creëren en in stand houden van een positief sportklimaat. De organisatie Positief Coachen ondersteunt VOC daarbij. Met voorstellingen en een campagne daaromheen. De campagne bestaat uit een aantal uitvoeringen van de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ in onze eigen clubhuis.

Voorstelling is voor de trainers, coach, managers en de ouders van de jeugd van VOC en wordt per leeftijdscategorie georganiseerd. Met humor en ook een serieuze ondertoon.

Meer informatie volgt, bijgaand alvast voor in de agenda’s de planning van de voorstellingen.

DatumLeeftijdscategorieGenodigden
Ma 15-1-2018O7/O8/O9Ouders + teambegeleiding
Ma 22-1-2018O10/O11Ouders + teambegeleiding
Ma 29-1-2018O12/O13Ouders + teambegeleiding
Ma 5-2-2018O15/O17/O19Ouders + teambegeleiding + spelers
This entry was posted in Voetbal Jeugd. Bookmark the permalink.