V.O.C laat punten liggen tegen Den Hoorn: 1-1

De laatste wedstrijd van 2017 heeft voor V.O.C niet het gewenste resultaat opgeleverd. Na een zeer matige eerste helft werd de schade gelukkig nog beperkt tot een gelijkspel. Dat was minder dan vooraf gehoopt, tegen het laaggeklasseerde Den Hoorn.

De eerste dertig minuten van de wedstrijd liet V.O.C zich volledig de kaas van het brood eten door de fel spelende tegenstander uit het Westland. Bijna alle duels werden verloren en Den Hoorn kreeg op de flanken alle ruimte om aan te vallen. Ondanks een paar flinke kansen leidde dit nog niet tot de 0-1, mede door een mooie redding van Tom Langerak, die vandaag Michiel Vis goed verving. Michiel ontbrak vandaag omdat hij vrijdag vader werd. Ook vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd!

Na het slechte begin krabbelde V.O.C wat op, en had het op voorsprong moeten komen. Een enorme kans was echter helaas niet aan Robbert Stout besteed. Even voor rust kon Den Hoorn vervolgens wél juichen. Na een goed uitgespeelde aanval werd Tom met een geplaatste schuiver kansloos gelaten. De thee voor de spelers, en de glühwein voor de supporters, werd derhalve genuttigd bij een teleurstellende 0-1 tussenstand.

Na rust was V.O.C bijna uitsluitend in balbezit, maar het deed hier niet genoeg mee. Twee goede kopkansen waren er wel, maar leverden helaas geen gelijkmaker op. Den Hoorn had de zaken verder achterin goed op orde, waardoor een gelijkmaker zeker geen vanzelfsprekendheid leek. In de tussentijd was de trainer van de tegenstander vooral – ten onrechte – bezig met het uitfoeteren van de scheidsrechter van dienst. Tien minuten voor tijd stond hij wederom woest langs de lijn, maar voor het eerst deze wedstrijd was dat ook wel begrijpelijk. V.O.C leek een overtreding te maken binnen de beruchte lijnen, hetgeen dus een penalty op had kunnen leveren. De arbiter wuifde dit weg en legde korte tijd later aan de ander kant de bal wél op de stip. Terecht overigens, want de goed doorjagende Quinten Lacrum werd overduidelijk naar de grond getrokken. Ivar Lammers schoot vanaf elf meter onberispelijk raak: 1-1. V.O.C wilde daarna meer en vond de laatste minuten slechts tien tegenstanders tegenover zich. Dit na een rode kaart wegens een harde tackel op Luke Eversdijk. Het veranderde uiteindelijk niets aan de stand, waardoor de punten eerlijk gedeeld werden.

Een teleurstellend resultaat voor V.O.C, dat zich in de winterstop hierdoor in de grote grijze middenmoot bevindt. Aan de andere kant zat er vandaag ook niet meer dan een gelijkspel in. In januari bereidt de selectie zich in gezelschap van tientallen sponsors in Sevilla voor op de tweede seizoenshelft. We zien u in 2018 graag weer in goede gezondheid langs de lijn om de mannen aan te moedigen!

Opstelling V.O.C:

Langerak; Wigmans (B. Varela), De Vries, Houben, Van Mechelen; Lammers, Eversdijk, Broeders (Sanchez); Van der Kroft (Lacrum), Koevermans, Stout.

This entry was posted in Voetbal Senioren. Bookmark the permalink.