Voorwedstrijd JO10-2 tegen Unitas

Goed combinatiespel, een regen aan corners en een levensgevaarlijke voorhoede, gevormd door Quinten, Matthijs en Karel: de voorwedstrijd van V.O.C. JO10-2 tegen de mannen van Unitas was er eentje om van te smullen.

JO10-2, dat de wedstrijd een dag eerder tegen S.V. Oosterheem nog in de benen had, kwam na een goede nachtrust okselfris en messcherp uit de kleedkamer. Sterker nog: Karel, Lucas, Wisse, Quinten, Matthijs, Constantijn, Jesse en Camiel oogden alsof ze de eerste wedstrijd na de zomervakantie speelden. Totaal niet onder indruk van de handige dribbelaars van Unitas of het druilerige weer of wat dan ook legde V.O.C. direct flitsend combinatiespel op de mat. Dat dit het team uit Gorinchem al snel op het verkeerde been zette, bleek na een luttele tien minuten toen Jesse de 1-0 binnenschoot. Ook daarna kwam V.O.C. verschillende keren gevaarlijk voor de goal, waarbij Matthijs en Karel zich tot een gevaarlijk aanvalsduo ontpopte. Ondanks een reeks doelpogingen, een handvol corners en een bal op de paal van Unitas gingen beide teams, met 1-0 voor V.O.C. op de borden, naar de kleedkamer.

Het was de Gorcumse ploeg die na de rust als sterkste partij uit de kleedkamer kwam. Inmiddels waren de mannen verkast van veld 4 naar het hoofdveld, waar de toegestroomde horde toeschouwers kon genieten van de verrichtingen van de zestien in het veld. Unitas wist de kansen niet om te zetten in klinkklare doelpunten. Sterker: het was Quinten die namens JO10-2 die score met een fraai afstandsschot op 2-0 bracht. Het bleek de ommekeer in de wedstrijd, want ondanks enkele speldenprikjes van Unitas -en dankzij sterk keeperswerk van Lucas- kwam V.O.C. niet meer in gevaar. Kort na de 2-0 liet Quinten de 3-0 aantekenen, waarna Jesse -nadat wederom Quinten de bal had veroverd- de wedstrijd met 4-0 definitief in het slot gooide. Een terechte overwinning!

Het tekent de stijgende lijn die JO10-2 de laatste weken laat zien. De mannen weten elkaar steeds beter te vinden, de bal wordt steeds beter rond gespeeld en de combinaties in het veld ogen steeds vanzelfsprekender. Het elkaar coachen, een functioneel duwtje en het feller ‘bewaken’ van de bal: allemaal zaken die de mannen steeds beter onder de knie krijgen. Met de 4-0 op zak was de immer goed verzorgde lunch helemaal een traktatie. De pannenkoeken -en de broodjes voor de ouders- gingen erin als koek.

Daarna kwam het moment waar de jongens naar hadden uitgekeken: met de spelers van het eerste het veld op! En of het aan de gewonnen voorwedstrijd lag blijft een vraag, maar het eerste kwam tot een knap gelijkspel tegen het eerste van Unitas.

Terecht stond JO10-2 deze week in de spotlights!

Zonen van V.O.C. 2017-2018

Met veel trots stelt V.O.C de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub.
Drie zonen spelen bij Sparta: Thomas in het eerste, Timo in O12 en Ben in O10, Arent speelt bij Feyenoord in O9, Cedric bij Ajax in O13. Teun verdedigt de kleuren van FC Basel in O17.
Er zijn deze zomer ook twee jongens bij Excelsior gaan spelen. Matthijs en Cian, zij spelen allebei in O10.

Lees het hele bericht hier

Introductie avond F mini’s, kabouters en nieuwe O08 en O09-leden

Woensdag 6 september, aanvang 20.00 uur, clubhuis

Beste ouders van F-mini’s, kabouters en nieuwe O08 en O09-leden,

Omdat voor velen van jullie VOC een nieuwe club is, organiseert VOC op woensdagavond 6 september a.s. de introductieavond voor de ouders van F-mini’s, kabouters en nieuwe O08 en O09-leden.

Lees verder

Spelregelbewijs 2e jaars B

Twee jaar geleden heeft de KNVB een actieplan met de titel “Tegen geweld, voor sportiviteit” gepresenteerd. Eén van de maatregelen uit het actieplan is het invoeren van een spelregelbewijs. De maatregel houdt in dat elk jaar alle 2e jaars B-junioren (dit seizoen alle spelers geboren 1999) het spelregelbewijs moeten halen.

Achterliggende gedachte is dat met een goede beheersing van de spelregels de voetballers leren deze beter te accepteren en juist toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt ook tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter en dus minder discussie.

Lees verder

een eigen elftalpagina?

Op je eigen elftalpagina of de elftalpagina van je zoon verslagen plaatsen, uitslagen bijhouden, programma overzicht bekijken, wedstrijdfoto’s of filmpjes uploaden en nog…

Lees verder

Informatieblad incidenten

Onze leden voetballen omdat ze er veel plezier aan beleven. Dit informatieblad gaat over incidenten

en wangedrag.

Teamindeling 2017-2018

Na een intensief proces waarbij coaches en trainers alle spelers hebben beoordeelt en gezamenlijk in overleg zijn gegaan om tot een indeling te komen.

Lees verder