Contributie

Achtergrond

Omdat zaalvoetballers geen gebruik maken van de velden, kleedkamers en trainers van V.O.C. heeft het bestuur besloten om de contributie voor het zaalvoetbal kostendekkend te houden. Aan de KNVB moet per zaalvoetbalteam een bedrag worden betaald tussen de 900 en 1300 euro. Dit is inclusief voetbalpassen en zaalhuur. De exacte kosten worden pas na het seizoen bekend gemaakt door de KNVB. De onderstaande tarieven zijn vastgesteld op basis van minimaal 9 spelers per team.

Hoogte contributie

Bij de contributie wordt onder-scheid gemaakt tussen leden die alleen zaalvoetballen bij V.O.C en leden die daarnaast nog veldvoetbal en/of cricket spelen bij V.O.C. Spelers die bij V.O.C. gaan zaalvoetballen en bij een andere club veldvoetballen, betalen bij V.O.C de contributie voor alleen zaalvoetbal.

Contributietarieven zaalvoetbal seizoen 2015/2016Bedrag
Leden die alleen zaalvoetballen155 euro/speler
Zaalvoetballers die daarnaast veldvoetbal of cricket spelen bij V.O.C.130 euro/speler
VOORWAARDEN VOOR INSCHRIJVING ZAALVOETBALCOMPETITIE

In de maand mei van elk jaar kunnen zaalvoetbalteams zich inschrijven voor het seizoen daarop. Omdat de KNVB alleen teams accepteert kunnen daarom ook alleen teams zich inschrijven. Dus als je wilt zaalvoetballen moet je je eerst aansluiten bij een team en dan na akkoord van de aanvoerder je als zaalvoetballid aanmelden. Nieuwe teams moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Minimaal 3 spelers zijn V.O.C-lid of ex-V.O.C-lid.
 • Voor nieuwe leden geldt dezelfde regeling als voor elk nieuw lid. Een gesprek met de kennismakingscommissie is hier een onderdeel van. Zie verder Lid worden
 • Een team bestaat uit minimaal 9 spelers (inclusief keeper, maar exclusief invallers)
 • Alle spelers zijn 2e jaars A-speler of ouder
 • Je kunt zaalvoetballen bij V.O.C en daarnaast veldvoetbal spelen bij een andere club. Dat is toegestaan. Voor beide is een knvb-pas nodig.
 • Contributie voor het seizoen 2015/2016 bedraagt 155 euro
 • Spelers die naast zaalvoetbal ook nog veldvoetbal of cricket spelen bij V.O.C betalen 130 euro
 • Teams kunnen zelf voor tenues zorgen of deze in bruikleen krijgen. Zie hieronder!
 • V.O.C levert 2 ballen in bruikleen. Maak iemand van je team verantwoordelijk hiervoor, zodat je geen ballen kwijt raakt. V.O.C gaat er vanuit dat je 3 jaar kunt doen met 2 zaalvoetbal-ballen.
 • Teams kunnen naast het eigen vaste team invallers laten meedoen. Invallers uit andere V.O.C-zaalvoetbalteams zijn altijd toegestaan. Als ze maar een knvb-pas hebben. Ook is het mogelijk om met invallers te spelen die verder niet aangesloten zijn bij een V.O.C-zaalvoetbalteam. Deze spelers moeten dan wel lid zijn van V.O.C en betalen dan 30 euro voor maximaal 5 wedstrijden (incl knvb-pas).
 • De aanvoerder is het aanspreekpunt voor V.O.C. Alle boetes (bij bijvoorbeeld niet op komen dagen bij wedstrijden) worden bij de aanvoerder neergelegd, die het bedrag vervolgens moet verhalen bij zijn medespelers
 • Bij wedstrijden in lagere klassen (t/m 3e klasse) moet bij thuiswedstrijden voor een scheidsrechter worden gezorgd. V.O.C zorgt voor een scheidsrechter. Het team hoeft daar dus niets voor te regelen.
 • Nieuwe teams kunnen zich in de 6e t/m 2e klasse inschrijven. In hogere klassen kom je alleen na promotie. De klassen in zaalvoetbal lopen hetzelfde als in veldvoetbal: eredivisie, eerste divisie, topklasse, hoofdklasse, 1e klasse, 2e klasse, etc.
 • In principe worden thuiswedstrijden op maandagavond gespeeld in de Wilgenring. Als team kan je ook woensdagavond als voorkeursavond doorgeven of een andere sporthal. Er is echter geen garantie dat de KNVB deze voorkeuren ook honoreert.
 • De meeste poules bestaan uit 14 teams, dus 26 competitiewedsrijden. Daarnaast kan je meedoen met de bekercompetitie. Deze begint met een poule van 3 of 4 teams waarna het verder gaat met knockout rondes. Geef bij inschrijving op of jouw team mee wil doen aan de bekerwedstrijden.

Alleen aanvoerders kunnen hun team aanmelden. Voor aanmeldingen en vragen kun je terecht bij Jan Hooft (janhooft@gmail.com, tel.nr 0624680859)

TENUES

Teams kunnen tenues (shirt, broek, sokken) in bruikleen krijgen voor 9 spelers+keeper. Kosten bedragen 150 euro per jaar per team. Dit bedrag moet bij de aflevering van de tenues direct worden voldaan. Indien aan het einde van een jaar niet alle kledingstukken ingeleverd kunnen worden, wordt de vervangingswaarde in rekening gebracht per ontbrekend kledingstuk.

Het is gebruikelijk dat wekelijks 1 (wisselende) speler ervoor zorgt dat de tenues worden verzameld na afloop van de wedstrijd en worden gewassen. V.O.C levert een grote tas.

Teams die zelf over tenues beschikken of een sponsor vinden hoeven uiteraard geen 150 euro te betalen.